Сливенските села вече светят по европейски Снимка: Булфото
fallback

 Община Сливен разполага с модерна система за контрол на уличното и алейно осветление, въведена в над 50 населени места.

Компютърът, свързан с модемите на всички улични касети, показва във всеки един момент къде е възникнала авария.

Диспечерският пункт работи 24 часа и винаги има готовност за отстраняване на повредата. Системата позволява широк спектър от действия - включване и изключване на определена касета, изключване на предпазител при буря или лоши метеорологични условия.

От пункта може да се контролира лъча на осветлението, както и фиксиране на точния час за начало и край при отстраняване на авария. Системата контролира над 11 хиляди осветителни тела в 50 населени села. След въвеждането на модерния начин на контрол е намалена консумацията на електроенергия почти веднъж и половина при функционалност 98%.


В община  Сливен преди въвеждането на системата е извършена модернизация на 9 147 осветителни тела по улиците и в парковете, реконструирани са 821 стълба за улично осветление, изцяло са подновени 192 електроразпределителни табла. Експертите са категорични, че благодарение на системата селата в община Сливен вече са осветени по европейски, а при авария лесно се установява къде е проблемът и се реагира веднага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

???

преди 13 години

ЧЕЗ- МОШЕНИЦИ МАХАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИЯ ХОДЕТЕ СИ КРАДЕТЕ ВЪВ ВАШАТА ДЪРЖАВА-КАКВИ СА ТИЯ СМЕТКИ БЕ МАЙ СКОРО ЩЕ ПОЧНЕМ ДА ЧУПИМ ЕЛЕКТРОМЕРИТЕ НАРЕД

12

Анонимен

преди 13 години

GPS NA DUPETO NA VSEKI ROM DA NE GI CHUPI

11

anonimen

преди 13 години

9 q ne govori za bezrabotica i dupki ne ste samo vie tova e polojenieto v cqlata strana .Ve4e e taka na koito ne mu ponasq da se iznasq.

fallback