Снимка: Булфото

Борислав Калчев от Айтос направи опит да спре извеждането на седемгодишната си дъщеря от страната след спор за родителски права.

Семейната драма се разигра днес на летището в Бургас,  където хора, подкрепящи Калчев, направиха жива верига, за давъзпрепятстват пътниците за полета в 14.00 часа, с който майката и детето отпътуваха за Лондон.

На летището присъстваха съдия-изпълнител, представители на агенцията "Закрила на детето", служители на "Гранична полиция", адвокатката на майката Иванка Синигерова.

Майката Марияна Начкова живее в Лондон. Адвокат Синигерова посочи, че тя има съдебно решение от британски съд за пълни права над дъщеря си Габриела. В същото време Борислав Калчев показа пред журналисти документ от Айтоския съд за това, че майката не трябва да доближава дъщеря им и съответно вземането на Габриела е незаконно.
 

Заповедта, издадена от Айтоския съд, е с временен характер. Обжалвана е от Бургаския съд, но решението още не е излязло. Затова в сила е решението, издадено от съда във Великобритания, каза адвокат Иванка Синигерова, цитирана от БТА.

На 18 януари също е правен опит детето да бъде изведено от държавата. То е изпаднало в нервна криза преди полета и пилотът е отказал да излети с пасажер в такова състояние, обясниха от пресслужбата на летището.

Бащата разказа, че живее с майката от 10 години в Англия без сключен граждански брак. Габриела се ражда в Англия, но е с българско гражданство.

Преди три години мъжът се връща в България с дъщеря си с подписано разрешително от майката. През

тези години до този момент тя не се е интересувала от дъщеря си, но преди известно време завежда дело в Англия за родителски права.

Преди около четири дни детето е взето от училище в Айтос  без знанието на бащата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase