Повече от 4000 тийнейджъри от различни училища в Пловдив излязоха на импровизирано шествие срещу късата коледна ваканция.

Всичко започнало около 8,30 часа тази сутрин, когато в двора на Професионалната гимназия по транспорт "Гоце Делчев" се събраха около 50 ученици. Оттам те тръгнаха през различни гимназии, за да съберат още поддръжници на протеста. Така цифрата на митингуващите достигна до 4000.

"Искаме ваканция!!!”, скандираха през цялото време младежите.

По време на шествието през града обаче тълпата стана неконтролируема и те започнаха да рушат.

“Събориха няколко пътни знака и изпочупиха седалки на нови автобусни спирки в район „Западен”, разказаха пред Dnes.bg очевидци на инцидентите.

Щом разбрали за импровизирания протест, полицаи от Шесто районно управление били изпратени, за да охраняват младежите.

Шествието блокира Пловдив, тъй като учениците го прекосиха от единия до другия край.

В митинга се включиха възпитаници на гимназиите по електротехника, автотранспорт, дървообработване, облекло, строителния техникум и ученици от Математическата и Търговската гимназия и други пловдивски училища.

Dnes.bg се свърза с директорите на някои от изброените учебни заведения и те потвърдиха, че е имало бягство на част от техните ученици след първия учебен час.

На липсващите тийнейджъри са написани неизвинени отсъствия за целия учебен ден.

“Не се притесняваме от отсъствията, другата седмица пак ще сме на улицата”, споделиха намеренията си част от протестиращите.

Те обещаха, че ще се борят до последно за по-дълга зимна ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase