Снимка: Булфото
fallback

От днес в продължение на месец, ще бъдат набирани преброители и контрольори за предстоящото през март 2011 г. преброяване на населението и жилищния фонд, съобщиха от Националния статистически институт.

Ще бъдат наети над 40 000 преброители и около 7000 контрольори.

Кандидатите ще трябва да подадат заявление и автобиография в общинските преброителни комисии. Документите може да бъдат изтеглени на сайта на преброяването.

На първо място, според критериите на Централната преброителна комисия, бъдещите преброители трябва да бъдат комуникативни.

Oще по темата

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти.

Не се препоръчва да се назначават данъчни служители и инспектори, и полицаи.

От 10 до 24 март 2011 година всеки нает ще трябва да преброи около 200-250 души и 80 жилища. Преброителите ще посещават хората от съответния участък между 8.00 и 20.00 часа, включително и в почивните дни.

Средното заплащане ще бъде около 340 лв., но то е индивидуално и зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради, отбелязват от НСИ.

Заплащането на контрольорите, които ще координират работата и ще отговарят за преброителите, ще бъде подобно.

Одобрените преброители и контрольори ще преминат специално обучение. Те ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

до 23

преди 13 години

ти направо взе стола на дянков ! ега ти данъка : от 340 лв заплата,100 лв данък !!!!!!

26

stg

преди 13 години

на мене пък не ми е ясно при толкова държавни служители как пък чак толкова не могат да се организират те без допълнително заплащане, щото това си е държавна работа нали, или няма се излагаме и да се правим на бедни сега :)

25

досетлив

преди 13 години

Ех,ако Дянков не беше върнал онези 6 милиона от данък лукс,щеше да има даже и награди на преброителите да раздава

fallback