Снимка: БГНЕС
fallback

Бурният вятър причини материални щети на различни места в страната.

В столицата е спряно движението по част от бул. "Ал. Стамболийски" заради наклонило се строително скеле на ул. "Опълченска". То е поставено до жилищна кооперация срещу Мол София и екипи на "Гражданска защита" са на място, за да го отстранят, защото има опасност от скъсване на контактната мрежа.

Поради тази причина са спрени тролеите в посока бул. "Сливница"

Ураганният вятър изтръгна от земята и пилон с рекламни надписи пред хипермаркет на столичния булевард "Александър Малинов".

Логото на магазина се е стоварило от 5-6 метра, за щастие няма пострадали от инцидента.

До 6,00 часа тази сутрин екипите на Гражданската защита са реагирали на 114 сигнала в общините Бургас, Добрич, Враца, Монтана, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник, Смолян, Стара Загора, Шумен, Русе.

Екипите на службата са се отзовавали предимно на сигнали за паднали дървета, клони, надвиснали ламарини на покриви и опасни козирки.

Повечето от падналите дървета са били по пътните платна и благодарение на бързата намеса на Гражданската защита не са създавани проблеми с движението. Местата са обезопасени, последствията от буйния вятър са ликвидирани.

Получен е сигнал за паднал стълб на улично осветление в Шумен, както и за паднало дърво върху електрически проводници. В Търговище на покрив на сграда е паднала антена, която е била циментирана. Няма информация за нанесени сериозни щети.

Пътят за смолянското село Мугла е затворен заради множество нападали от бурния вятър дървета. Силният вятър в Смолян отнесе покривите на две къщи, които са били от ламарина.

В града има нанесени и по-малки щети като изпочупени клони, отнесени парници и повредени стари покриви.

Бурен вятър все още духа на прохода Петрохан. Пътните настилки на прохода са сухи, имало е паднали клони и сухи дървета, които вече са отстранени.

Остава предупреждението да се шофира с повишено внимание заради силния вятър, който може да предизвика падане на още дървета и клони на пътя.

Пристанище Бургас е затворено. Забраната важи за всички кораби и лодки. Причината за въвеждането е силният вятър, който надвишава 15 метра в секунда.

Пристанище Варна е затворено за празни кораби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Повей ветре

преди 13 години

Вилко, не бързай да скачаш на журналистите..някой се е обадил и им е казал че има "паднал билборд" щото не е догледал че е демонтиран...всеки може да бъде подведен, но няма нужда да се обиждаме...а да ти кажа - вятъра наистина си беше доста силен в Младост....

17

Повей ветре

преди 13 години

Преди около час присъствах на откъртване на ламаринено платно от стената на кино Арена в Младост. Страшничко си беше, добре, че никой не пострада....

16

stilko_picha

преди 13 години

Духай ветре и отвей, всички политици като грипав кос в страната на Оз.

fallback