Снимка: БГНЕС
fallback

Общо 20 хиляди отсъствия са натрупали ученицитe в област Смолян от 15 до 30 септември, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.

Според началника на инспектората Иван Муцевски проблемът с отсъствията на ученици и учители в училищата в областта е много сериозен и ще бъде приоритетен за наблюдение и анализ на причините.

Съгласно разпореждане на инспектората училищните директори ще изготвят всеки месец справки за броя на отсъствията на ученици и учители.

Проблемът е осезаем и през миналата учебна година, когато са регистрирани над 500 хиляди отсъствия в училищата в областта.

От натрупаните през септември тази година 20 хиляди отсъствия над 18 хиляди са извинени, коментира Иван Муцевски.

Сред учебните заведения с най-много неприсъствени часове в областта са Гимназията с преподаване на чужди езици, СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", СОУ "Отец Паисий" в Смолян, както и гимназиите в Мадан.

Справките показват, че преобладаваща част от отсъствията са на ученици след 7-8 клас, особено при 12-класниците.

Има и голяма част неприсъствени часове от закъснения заради проблеми с транспорта и училищните автобуси. 

От инспектората ще проверят училищата с най-много отсъствия на ученици и учители, за да се проследят причините. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

....

преди 13 години

Много ти е елементарен коментара!Не всички живеещи в смолян са турци и помаци..има и страшно много християни,както в пазарджик не живеят само *** и в кърджали само турци.не това са причинте учениците да не ходят на училище!!!!!!!! Християнка от Смолян!

44

Ученик..

преди 13 години

Идея си нямаш колко си прав/а. ;Х

43

смолянка

преди 13 години

Всички обвинявате учители и ученици. А какво да кажем за директорите на училищата? Те като не са си на място, ясно че ситуацията ще е такава! Схемата за назначаването им се знае - не се гледа дали имат необходимите качества, а на кой от висшестоящите ще са удобни или какви връзки имат...

fallback