45

....

преди 13 години

Много ти е елементарен коментара!Не всички живеещи в смолян са турци и помаци..има и страшно много християни,както в пазарджик не живеят само *** и в кърджали само турци.не това са причинте учениците да не ходят на училище!!!!!!!! Християнка от Смолян!

44

Ученик..

преди 13 години

Идея си нямаш колко си прав/а. ;Х

43

смолянка

преди 13 години

Всички обвинявате учители и ученици. А какво да кажем за директорите на училищата? Те като не са си на място, ясно че ситуацията ще е такава! Схемата за назначаването им се знае - не се гледа дали имат необходимите качества, а на кой от висшестоящите ще са удобни или какви връзки имат...

42

Ученичка..Смолян..

преди 13 години

ДА! Повечето ученици нямат никаква представа за бъдещето си, нямат амбиции за просперитет в живота си, нямат мотивация за развитие. Но като една от всички мога отлично да видя, как някои ученици се толерират, макар и с достатъчен брой отсъствия за изклыочване, само за да направят "дарение" на училището. Това говори дори повече от делигирания бюджет!!!

41

смолянка

преди 13 години

За съжаление всичко тръгва от семейството. Отсъствията се допускат от ученици, които не знаят какво искат. Налага се да ходят на уроци и курсове, но това не е толкова дълго. Младите хора нямат идея как да използват способностите си полезно за себе си, респективно за обществото. Жалко за всички нас! Нека помислим за нашите деца! А това с талибаните и ходжите звучи като фентъзи! Ако всеки учител пише отсъствия - картината ще е различна за страната!

40

Ученик..

преди 13 години

В отговор на Киро ще кажа, че съм съгласна...Аз може и да съм ученик, но аз си ходя на училище, а т'ва в Смолян даже е добре положението...Като си говоря с познати от други градове казват, че и по две-три седмици да не са на училище им извиняват отсъствията. А иначе всички, които се изказахте за системата... прави сте.Не може за 1 ден да има по 3-4 различни програми и да искат учениците да стоят в училище..И ние сме хора, и ние се объркваме при положение, че вместо да караме 1 час,тря' караме 3.

39

Анонимен

преди 13 години

Иван Муцевски за шеф на РИ на МОНМ- все едно слон в стъкласки магазин. Той може да научи децата как се вдигат наздравици, да я играят комар, но не и да ходят на училище. Сводниците от една съседена на Смолян област още го издирват за неплатени извършени услуги.

38

Бивш учител

преди 13 години

Истината е много проста и елементарна, но неразбираема за хора извън системата.А инспектората само се прави на "ощипана девица" и мига на парцали уж не разбиращ.Истината се нарича делегиран бюджет.За мен и не само, това си е убиец на образованието,въведен от Дани Боцкавия.Накратко-даже и по 500 отсъствия да има ученик, даже и в 12 клас да не идва на училище,никой няма да ги премести в друго училище ,защото мести 1000-1500 лева с тях .Ще извиняват класните, та ушите ще им пукат, ако искат заплати

37

Анонимен

преди 13 години

Ами позволяват им, защо да не отсъстват? Не е луд който яде баницата, а който му я дава. Министърът на образованието вместо да се чуди какви налудничави закони да приема, да взема да стегне дисциплината. Освен ако целта му не е да срине напълно остатъците от образователна система в БГ.

36

Самоунищожение

преди 13 години

Какъв е смисъла да търкаш учиническия стол 11 г. при условие, че след това ще станеш проста продавачка или камириерка за 300лв.....?Новото поколение не е глупаво като нас да си губи времето в училище.....Улицата възпитава сега... е виж ги 16 годишни с 5 годишен сексуален опит...

35

Киро

преди 13 години

Навсякъде е така,просто в Смолян всички си вършат работата и са направили отчет!50 хиляден град - за 20 год. няма една открадната кола,нито едно убийство,нито едно изнасилване,само малко бой от време на време и то повечето е от полицията,ако някой реши да развали статистиката :)))

34

Анонимен

преди 13 години

Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Има лесно. Годишни изпити по всички предмети и който не премине догодина пак в съшия клас.Защо трябва да сме различни от англичаните например? При тях е така.

33

EMIGRANT

преди 13 години

HODILI SA V DRUGOTO U4ILISTE , PRI HODJATA ! NALI I POMACITE SE PISAHA TURCI . SI4KOTO SIGAN TUR4E SE STANE I V EVROPA SA IDE !!!! SPOKO , SKORO BG STE SE PO4ISTI !

32

Анонимен

преди 13 години

Щото 70-80% са талибани...е за тва...

31

SS

преди 13 години

Е щом не ходят на училище явно са събирали Смолянски картофи ...

30

петък

преди 13 години

Защо ли отсъстват учениците Спомням си края на лятото от ученическите ми години Редици в книжарниците за учебници и тетрадки,подвърции,бележници,помагала,нови ученически чанти,новите униформи и приготовленията за учебната година Правех всичко с радост и нетърпение Кое кара учениците сега да бягат от училище,какво не им харесва там и кое е *хубавото* навън

29

гуньо

преди 13 години

Съгласен съм с теб , голям срам беше като в австрийското училище, в което учеше сина ми, го наказаха с отстраняване за 1 седмица.

28

Анонимен

преди 13 години

taka e, kato hodqt po islqmistki radikalni subirania...promiha im mozucite, dokolkoto e imalo..

27

З

преди 13 години

В развитите страни най-голямото наказание за ученик е да го отстранят за няколко дни от училище.В България е гордост да бягаш от училище.

26

musaria

преди 13 години

dali presmyatat otcistviya ot drugi oblasti