Славчо Атанасов. Снимка: Булфото

Георги Търновалийски е новият заместник-кмет на Пловдив. Той ще отговаря за ресорите евроинтеграция и социална политика.

Търновалийски поема поста от освободения преди две седмици Ганчо Колаксъзов, който бе освободен, защото според кмета Славчо Атанасов не се е справял добре със социалната политика.

Георги Търновлийски е бивш директор на НАП – Пловдив, но бе освободен с идването на новата власт.

Тогава никой не оповести официалните причини, а само се съобщи, че директорът е злоупотребявал с положението си.

За никого в Града под тепетата не е тайна, че новият зам.-кмет е човек на пловдивския бизнесмен Георги Гергов.
Преди години, когато олигархът е започвал бизнеса си, Търновалийски е бил неотлъчно до него.

Сега Гергов е председател на областната структура на БСП и затова опозицията в местния парламент остро възнегодува срещу назначаването на Търновалийски.

С това назначение, изглежда, хората на кмета Славчо Атанасов и БСП са все по-близо до подписване на коалиционно споразумение.

Dnes.bg припомня, че преди дни самият лидер на столетницата Сергей Станишев заяви в Пловдив, че по всяка вероятност левицата ще подкрепи Славчо Атанасов за втори мандат. Самият Атанасов заяви, че не се притеснява от слуховете около новия си заместник.

Още по темата

“Знаете, че той беше уволнен единствено и само по политически причини. Познавам го отдавна и съм с отлични впечатления от него”, категоричен бе пловдивският градоначалник.

Самият Търновалийски заяви, че ще работи единствено и само за благото на пловдивчани и че не вижда назначението си като политическо, а като признание на личността си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase