С европарите ще лъскат гетата. Снимка: Булфото
fallback

Крайните квартали и гетата в столицата ще се сдобият с нови фабрики, паркинги и атракционни паркове, обяви главния архитект на София Петър Диков.

Парите за градежа им ще дойдат от европейския фонд "Джесика".

Диков уточни, че столицата ще кандидатства за 19,8 милиона евро от финансовия инструмент.

С тях ще бъдат изградени новите сгради и пространства за забавление.

От фонда ще могат да се възползват и други седем големи общини. За Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен са предвидени над 13 млн. евро.

Със средствата ще се финансират проекти, които имат значение за съответния град и могат да генерират приходи.

"Ние много приказваме за ромите. Те казват: "Вие казвате, че не сме читави, ама ние не сме читави, защото сме бедни и вие не ни давате работа", коментира главният архитект.

От общината планират с новопостроените фабрики да създадат голям брой работни места за хората от ромските гета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

Я

преди 13 години

Основният проблем на т.нар. интеграция на роми е, че всъщност самите роми си я представят като безкрайно получаване на пари без нищо насреща. Някой дали си е дал труда да направи проучване сред ромите как си представят всъщност интеграцията, искат ли я и как ще стане?

123

Анонимен

преди 13 години

новопостроените фабрики да създадат голям брой работни места за хората от ромските гета ---- бре, бре, бре - те въобще верват ли си. Дано сме живи да видим *** - стругаро-фрезист на ЦПУ примерно, или *** на поточна линия за хляб примерно. ама кой ще си купи от тоя хляб се питам.

122

Анонимен

преди 13 години

Тоя Бай Колю да не е платен цганин?Какво се прави на утрепан?На нас кой ни дава шанс - ние сами си го градим доколкото можем.То е лесно да получаваш наготово, а кой ще плаща тези блага?

fallback