Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и румънският министър на земеделието и развитието на селските райони Михай Думитру са изпратили общо писмо до Европейската комисия във връзка с блокадата на българско-гръцката граница, съобщиха от земеделското министерство.

"Ние правим всичко възможно да се обърнем към съответните гръцки власти, с оглед да постигнем бързо разрешаване на проблема.

За съжаление, това не е първият път, в който гръцки фермери прибягват към този вид действия, за да притиснат своето правителство", се посочва в писмото.

Двамата министри отбелязват, че блокадата представлява нарушение на основните принципи на вътрешния пазар на Общността, който се утежнява от сегашната криза на европейската икономика.

Oще по темата

Те настояват за спешна намеса на гръцкото правителство, за да възстанови нормалната обстановка по българско-гръцката границата.

В писмото се посочва още, че в началото на 2009-а година действията на гръцките фермери са довели до значителни загуби, както за България, така и за Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

до Анонимен № 55

преди 14 години

Мале, мале. Станахме в цяла Европа известни като титани на географската наука. Къде Гърция има граница със Сърбия, бе приятелю(ко)?

64

дядо Димитър

преди 14 години

Тъй, тъй чоджум, то дяти което не реве, не му дават да яде.

63

Nobody

преди 14 години

Кажи, бре, Юрдане, какво пак те сърби? Тука четем за някакви далеч по-нормални и разумни стъпки по повод блокадата, ама не ми е ясно Миро Найденов и румънския Мишо що се пънат, нали снощи Бате даде срок на Барозу до довечера да вземе мерки? Чета също, че някакъв кризисен щаб за щетите от кризата се създавал. За какво ни е този щаб, при условие, че Бате вече оцени загубите на 10 милиона и си ги поиска? Или това са лично негови загуби, пък другите предстои да се смятат?

fallback