Снимка: БГНЕС
fallback

Джамията в Благоевград е била засегната от пламъците на пожар, възникнал на 5 октомври през нощта в съседен търговски обект - павилион "Всичко за 1 лев", а не е била обект на посегателство.

Това заявиха от МВР и пожарната служба.

В изявление в деня след пожара Главното мюфтийството съобщи, че джамията е била умишлено подпалена и че също на 5 октомври е била подпалена и джамията в Никопол, която е изгоряла напълно.

Комисар Константин Титянов, директор на ОД на МВР в Благоевград заяви, че храмът в Благоевград не е бил обект на посегателство.

Ръководителят на Областната дирекция "Пожарна безопасност и спасяване" комисар Никола Орозански поясни, че пожарът е пламнал в съседния търговски обект и от пламъците е обгоряла част от стрехата на покрива на храма.

Наложило се е огнеборците да влязат със стълба през покрива, за да загасят огъня, тъй като не е имало кой да отключи вратата на джамията.

Орозански допълни, че е образувано дознание за изясняване на причините за пожара, възникнал в самия търговски обект.

На 8 октомври правителството съобщи, че ще подпомогне с 25 000 лева ремонта и възстановяването на двата мюсюлмански молитвени дома в Никопол и в Благоевград.

Oще по темата

След уточняване на щетите с кметовете на двете общини, министър Божидар Димитров е одобрил предложение на дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет за възстановяване на джамията в Никопол да бъдат отпуснати 15 000 лева.

Ремонтът на мюсюлманския храм в Благоевград ще бъде подпомогнат от държавата с 10 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

156

Мартин

преди 14 години

В защита на моите ценности ще предоставя линк към едно видео... http://***.vbox7.com/play:2ea3b7fe ... друг е въпроса ,че Доган,корупцията и още други хора са виновни за слабото управление на д-вата и от там за много от проблемите свързани с развиването на филмовото изкуство ,както беше споменато.И не само то е засегнато... ,но е дълго за обяснение.Като заключение ще кажа ,мюсюлмани, стига сте вярвали на ш*баняка доган.ГОРД СЪМ ,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН !!! ПАЗЕТЕ БЪЛГАРСКОТО !!!

155

Мартин

преди 14 години

Чуйте сега хорица.Ако още не сте го разбрали. Доган до такава степен разръчква огъня ,че нито християни ,нито мюсюлмани го осъзнават,което е доказателство за простотата на голяма част от народа ни .. на българските-мюсюлмани се насажда ,че са турци,което не е така.Те просто са приели мюсюлманството ,за да си запазят страхливите глави.Трябва да се съгласите с това ...много от така наречените турци не различават вероизповедание от националност(две коренно различни понятия).

154

Анонимен

преди 14 години

де*ба и мръсните *** веднага обвиняват, че било умишлено подпалена, един лев не трябва да им дават само заради тези приказки, не съм расист, ама ей тва им е мръсни манталитет, много обичали Б-я и се радвали, че живеят в нея ама като стане нещо и веднага се обръщат като фурнаджийски лопати

fallback