Снимка: БГНЕС
fallback

 
98,97% от общо гласувалите 14 900 избиратели в община Поморие гласуваха с "не" на референдума за петролопровода Бургас-Александруполис.

Това сочат данните от преброените 100% протоколи от всички 47 избирателни секции.

С "да" са гласували едва 1,03%.

Избирателната активност бе 60,12%.

Резултатите ще бъдат изпратени на областния управител на Бургас и на проектната компания на съоръжението.

Dnes.bg припомня, че гражданите на община Поморие гласуваха вчера в местен референдум по повод изграждането на петролопровода "Бургас-Александруполис".

Близо 23 000 са жителите с право на глас в общината, които трябваше да отговорят на въпроса „Одобрявате ли строителството на петролопровода Бургас-Александруполис с трасе, тръби и инсталации, разположени на територията на община Поморие?”.

Решението за местно допитване бе взето на извънредно заседание на Общинския съвет в Поморие на 10 април тази година след публичното представяне на проекта.

Близо 70 процента от жителите на Поморие излязоха да дадат своя глас.

"Референдумът в Поморие показва, че всяка важна тема за България може да бъде представена по погрешен начин", каза по време на визитата си в Горна Оряховица лидерът на БСП и министър-председател на страната Сергей Станишев.

Поморийският референдум относно строителството на петролопровода е първият сред проведените до момента три по темата, който е легитимен. Очаквайте подробности. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

...

преди 13 години

Министър-председателят допълни, че България ще изчака официалната оценка за въздействието на петролопровода върху околната среда.-откога на Борисов му пука за околната среда ? Тия срещи с важните клечки от US разузнаването не бяха случайни....а междувременно Турция ще стане енергиен център на Балканите ...Браво, Бойко,отново ни прецака,каква ли ще е следващата стъпка към ликвидирането на българските интереси от твоя страна ?-по добре никога да не разбираме !

64

Онбашията

преди 14 години

ако всичко се подлагаше на гласуване като тоя петролопровод, само за година ще се върнем по дърветата. единствено бичът е правилния аргумент за паплачта, друг език не разбира.

63

преди 14 години

Потресен съм от завидната простотия на всички,които са за ,без да са прочели малко факти,а сляпо слушат какво им наливат в главата медиите!Турция го били приели-да,ама Турция има 2 пъти по-дълъг сезон от нашия и то на далеч по-топло море от нашето-боли ги к**а тях ,за малко търба,Турция е 7 пъти по-голяма(!) от Бг-сравнения с нея ,моля,изобщо не ми правете.Освен това,няма нищо лошо в това да има петролопровод,но защо трябва да е пак зависим от Русия?Защо да не диверсифицираме с Набуко и да сме по този начин независими откъм прищевките им?Колко години ни продават газ и петрол на доста по-високи цени ,отколкото на останалия свят...защотото сме богати ли?!Защото сме г*облизци.И да не забравяме най-важното -петролните разливи ,които могат да се избегнат с по-скъпи технологии,но уви,няма да имаме късмета.Годишно в света се случват между 10 и 15 големи (над 2000 тона) разлива от танкери. Инцидентите по трасетата на тръбопроводите също са неизбежни. През последните 5 години 77 % от случаите и 73 % от разливите на петрол са станали при преливането и транспортирането на суров нефт по тръбопроводи. А знаете ли какво значи един разлив по нашето черноморие-убийство на туризма изцяло! Не само в Бс регион,а цялото южно черноморие..Тук няма да засягам темата колко хора ще останат без работа за сметка на работните места открити покрай заветната тръба...И колко смешни са парите,които ни обещават да получаваме годишно за таксата и,на фона на данъците,които Бс регион вкарва в хазната...

fallback