Снимка: БГНЕС
fallback

Инспекторите на дирекция "Държавен ветеринарно-санитарен контрол” към НВМС започват проверки за наличие у нас на сухо мляко и суроватъчна суха субстанция с произход страни извън Европейския съюз, съобщиха от Националната ветеринарномедицинска служба.

Генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба д-р Йордан Войнов разпореди извършването на проверката във връзка с подадения в РИОКОЗ сигнал за наличие на меламин в сухо мляко и суроватъчна суха субстанция.

До края на седмицата ще бъдат проверени всички млекопреработвателни предприятия и складови бази за съхранение на храни от животински произход. На проверка ще подлежат документите за произход на суровината.

Ако бъде установено наличие на суровини с произход трети страни, количествата ще бъдат възбранени и от тях ще се вземат проби.

Проверка на "Граничен ветеринарен контрол” в НВМС установи, че през 2008 г. няма внос на сухо мляко и млечни продукти от Китай през граничните пунктове на България.

Към момента чрез системата за бързо осведомяване RASFF, която действа на територията на ЕС, не е постъпвала нотификация за наличие на меламин в сухо мляко и млечни продукти в рамките на Общността или внос на сухо мляко от Китай след забраната в края на 2008 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

млекце с меламин

преди 15 години

Eдинственият начин поне малко да оцелеем е да не купуваме български продукти. Никой не знае и не проверява още в колко храни е замесено това мляко - сирене, прясно мляко, кремове, кашкавал, сладкиши, ястия, ... Българинът доказа за 20 години, че е най-безскрупулната гад, когато иска да забогатее. Производителят изобщо не мисли, че унищожава здравето на поколението (и на възрастните хора, разбира се) - не,той иска сега,и веднага милиони, огромни имения, "златни кранове" в банята, огромни яхти, несметни удоволствия (повечето извращения, но ... за него те са удоволствия), пиршества, жени, мъже, летящи чинии, подмладяване (не би се спрял и срещу човешки живот), реки от алкохол, всички, всичко, всичко - алчна смрадна паст с продънен търбух. И ние си мислим, че той има морал, съвест, и разчитаме, че Бог ще го накаже! Може би да, но късно - нас няма да ни има.Държавата изобщо не я е еня за нас - ще живеем или ще мрем. Вече четири дни народът се тресе от страх заради продуктите с меламин - НИКОЙ, АМА НИКОЙ ОТ СКЪПО ПЛАЩАНИТЕ ДЪРЖАВНИ МЪЖЕ И Ж Е Н И, ЗЪБ НЕ ОБЕЛВА - ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е?ЗАТОВА ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО МОЖЕМ ДА ПРАВИМ Е ДА НЕ КУПУВАМЕ БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТИ. Нека първо докажат, че производствата им отговарят на здравните изисквания (не че Министерството на "здравето" ще ни ги каже какви са - той министърът е на добив на здравословна храна - лов на диви животни, ние сами трябва да ги намерим) и тогава ние пък ще имаме грижата да им дадем парите си за да живеят и те - по-брагородни сме, не ги тровим.

9

jokera

преди 15 години

"""ГОСПОД ДА ГИ НАКАЖЕ ВСИЧКИ АЛЧНИ ***,КОИТО СИ ВЗЕМАТ ТАКЪВ ТРЯХ НА ДУШАТА ТАКА ДА ТРОВЯТ НЕВИННИ ХОРА !!!""" - dobre kazano no neznam kak shte se poluchi i koi shte im tursi smetka na tezi shebeci : (

8

преди 15 години

Да му мислят такива като мен - за съжаление си нямам село. Няма от къде да си наскубя лапад, а няма и къде да заведа децата си, та да не дишат отровния софийски въздух. Радвайте се, че си имате СЕЛО!

fallback