Снимка: Булфото
fallback

Ромите от кюстендилския квартал „Изток” са готови да съдят ЧЕЗ-България за дискриминация.

Те искат от дружеството свалянето на електрическите табла в основата на стълбовете, а не да са както сега - на височина 10 метра.

Ромите са и против таксата за включване, която заради разположението на таблата е 47,44 лева, което е със седем лева повече спрямо редовната такса от 40 лв.

"Тази такса е непосилна за хората от квартала, досега не сме плащали за включване. Хората имат сметки от по 10-15 лева за ток, които трудно събират, да не говорим за сума над 40 лв. за включване в мрежата", заяви кметският наместник на кв. "Изток" Витан Чочов за Дарик радио.

Според него, ако ЧЕЗ-България не свали таблата, ромите ще заведат дело срещу дружеството за дискриминация.

В момента в квартала има над 100 човека без ток, част от тях са си платили сметките за ток, но не и таксата за включване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Бай Кольо

преди 15 години

Що пък да не им пуснат жицата директно у къщата, ама без трансформатор! Щото 20 kV ми звучи като добра цифра за печене на изпечени крадци! Пък и в щатите ползват горе долу същия волтаж на електрическия стол. Та мисълта ми е, че този ток можем да им го харижем!

59

az

преди 15 години

Като си толкова светнат я кажи могат ли в Страсбург да ти спрат тока изцяло за неплатена сметка.Друг е въпроса, че с *** по друг начин не става

58

colobur

преди 15 години

БРАТЯ БЪЛГАРИ,НЕ СТОЙТЕ САМО ЗАД КОМПЮТРИТЕ!!!ВИЖТЕ НАШИТЕ БЕЛИ БРАТЯ В ЧЕХИЯ ОНЗИ ДЕН КАКВО ПРАВИХА!БОЙ НА ТАЯ СМРАД ЦИГАНЦКА!!!

fallback