Снимка: БГНЕС
fallback

Цените на застраховките "Гражданска отговорност" ще се променят, съобщи Ралица Агайн, заместник-председател на Комисията по финансов надзор.

По думите й това се налагало, защото резултатите в момента показвали огромна загуба за почти всички застрахователи - близо 40 млн. лв. за първите шест месеца на годината.

"Очаква се плавно движение на цените нагоре за година-година и половина и в края на този период поскъпването вероятно ще е двойно", каза тя.

Според нея едно бъдещо поскъпване трябва да компенсира загубите на застрахователите, защото "това е най-евтината застраховка и тя се продава под своята себестойност", каза тя.

"Когато КФН промени регулацията и премахна минималните цени от 120-140 лв., застраховките паднаха до 60-80 лв. в резултат на изключителната конкуренция в този отсек от пазара", допълни Ралица Агайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

НЕРАЗБИРА6Т

преди 15 години

Преди време с мои приятел пътувахне с буса му / мерцедес /.Един ТИР от насре6тното платно ни метна камък и...предното обзорно стъкло стана на сол / двуплекс бе6е /.Отидохме при застрахователя му и...тои ни пита , знаем ли номера на тир-а ?Как да го знаем, при насре6тно движе6т се тир ? изнаете ли какво ни каза ? ДА СТЕ ГО ВИДЕЛИ !!! Приятелят ми се бръкна и...си го смени /стъклото/.ХАИДЕ ПОМИСЛЕТЕ... !!!

84

преди 15 години

кой застраховател е на загуба ?? всички български застрахователи са отчели милиони печалби за 2007 година!!! И то като имате предвид факта че са скрили преди това още едни милиони !!

83

ss2ss

преди 15 години

не плащаи те бе хора маината им на застрахователите и техните мекерета.а на ралица агаин искам да я застраховам на задна прашка и ***

fallback