Инцидентът стана на улица „Зеленка” 24 в града. Снимка: БГНЕС
fallback

Разкрито е тялото на единия загинал работник, който беше затрупан в строителен изкоп в центъра на Велико Търново. Откопаването на трупа продължава.

Второто тяло остава затрупано.

От сутринта изкопът се укрепва и екипи на пожарната, Гражданска защита и строителна фирма „Стима” извършват работата по изваждане на телата.

Инцидентът, при който загинаха двама души, а други двама бяха спасени, стана на улица „Зеленка” 24 в града.

Жертвите са 43-годишният Али Келов и 20-годишният Ибрям Хюсеинов. Двамата загинали са вуйчо и племенник от Абланово.

Днес по-рано кметът на Велико Търново Румен Рашев заяви, че става въпрос за изключително груба човешка немарливост и грубо нарушение на строителните норми.

Още вчера стана ясно, че строежът е бил спрян със заповед на Регионалната дирекция за строителен контрол заради липса на необходими документи и предвидени укрепителни работи.

Днес, вместо да бъде честван празника на Велико Търново, в града е обявен Ден на траур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Gnom

преди 16 години

А ти от каде знаеш,че там не е обявен ден за траур? И другото което е да ти кажа..загиналите са видели още сутринта,че пръстта се свлича, но има един *** от Търново, който се занимава със самия строеж, който е заявил, цитирам дословно: Нищо му няма, няма да се свлече, аз имам срокове да гоня така, че влизаите и си работете.....Според теб вината в кой е? Умрелите?...Естествено, нали ни е по-лесно да ги съдим тях, те така или иначе вече адвокат не им трябва. А това, че самите изкопни работи са нямали добра подпора, че в близост на 60 см. е имало застроен блок, който с тежината си събаря неизвозената пръст, защото скапания инвеститор му се свидят да изкара пари и да плати за извозването на пръстта.....В кой е вината? Известно ли ти е,че тези строежи се правят с ниско качествени материали, пести се от материали...и после като паднат при завършен вид и убият всички живеещи там дали пак би се питал: дали ще има ден за траур или пък ще си проведем празненството.? За какво говорим изобщо, защото тези хора вече са си отишли и както казах адвокат не им е нужен, нужен ни е на нас, живите, защото както гледам нямаме капка съвест, не оня адвокат който ще защитава мазния инвеститор а онзи който ще ни спаси от гузната ни съвест....ако изобщо имаме такава.

10

аз

преди 16 години

Ами като са от Ябланово да направят ден на траор там , защо ще спират тържествата по случай" празника на Града" а не първа пролет, както ти си го измисли. И какъв човек трябва да си за влезеш да копаеш в необезопасен и спрян строеж? Ти би ли го направил? Аз не !! Ще кажеш ами пари искарват хората за да си хранят семействата . Ами в такъв случай риска си е техен , не вярвам някой да ги е наврял насила там да копаят ?

9

Gnom

преди 16 години

Хей, ония от Тарново, само да ти кажа селото не се казва Абланово а Ябланово, но трябва да си леко умен, не много а само леко, защото при теб и това ,,леко" играе голяма роля. Ха кой му пука за вашите тържества? Ако това беше станало на твои близки (което не ти пожелавам,защото става въпрос за огромна болка в която са загинали две човешки същества, които също като теб са имали мечти и близки) едва ли щеше израза ти да бъде: на кого му пука. Осъзнаи се безмозачно същество докато иимаш шанс. Не всичко на тоя свят са разни празненства...а и е една проклета пролет, което не е нищо особенно, да е нова година или някой друг празник, да разбирам, но това е само пролет.....освен нас българите маи няма други които да честват настъпването на един сезон и отиването на друг....това е природа,винаги ще има пролет, и винаги ще има лято....но дано никога не се разждат такива безчувствени създания подобни на тези които се изказват като: два *** по-малко....на такива ми иде да пожелая, това което е сполетяло близките и тези загинали двама души...да ги сполети и тях...да изпитат малко мъка та да се осъзнаят.

fallback