Кметът на Плевен Найден Зеленогорски ще настани пострадалите в хотел. Снимка: Булфото
fallback

"Гражданска защита" в Плевен, след операция днес, спаси 35 души, от тях 19 деца, в ромския квартал на плевенското село Буковлък, съобщава БТА.

Сигналът е получен към 10.15 ч. днес, когато в ромската махала се е срутила сграда под напора на снега и подпочвените води. Два часа по-късно е рухнала втора къща.

След оглед на мястото на произшествието заедно с кмета Найден Зеленогорски, на улиците "Буря" и "Хаинбоаз", е установено, че има опасност от падане и на трета къща. Всички живеещи там ще бъдат настанени в хотел "Сторгозия" в Плевен.

Ще бъде предявено искане за фургони от Министерството на бедствията и авариите за по-нататъшното настаняване на бедстващите семейства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

kaka

преди 16 години

hallo nr.12 znaje6li tova kakvotosi pojelal na postradalite xora ,,,,teb 6te te spoleti.ideot

14

ванко

преди 16 години

имах предвид 11, sorry

13

ванко

преди 16 години

Абе какви ги дрънкаш ти бе?! Първо *** хора ли са? Съмнявам се.. Второ: тия (със сигурност незаконно построени) коптори, на които им казват къщи са струпани така, че ще паднат не само от тежестта на снега, а дори само от тежестта на монтираната върху тях огромна сателитна чиния. На това му се казва естествен подбор. Повече да се бяха срутили дано!!

fallback