Спасителят ругаел и удрял летовник, който не се съобразил с червения флаг. Снимка: Булфото
fallback

Концесионерът на Северния плаж в Бургас Ваклин Стойновски наложи строги санкции на спасител на плажа. Сигналът е подаден вчера около обяд от посетителка на плажа, която се оплакала, че в района на 9 пост спасителят ругае и удря летовник.

Стойновски е наредил на управителя на плажа да бъде проведено вътрешнофирмено разследване. Установено е, че спасителят на 9 пост е превишил правата си и наистина е предизвикал скандал с летовник, който е отказал да изпълнява разпорежданията при червен флаг, сигнализиращ за мъртво вълнение.

В инцидента се е включила и съпругата на летовника пред много свидетели. Нито за момент не съм толерирал подобни прояви на мои служители или представители на фирми, с които имаме партньорски отношения. Поднасям извиненията си като концесионер на плаж Бургас Север за този инцидент. Не оправдавам по никакъв начин постъпката на този спасител, категоричен бе Стойновски. Той вече се е извинил лично на летовничката и я е уверил, че това е единичен случай. Междувременно до медиите бе разпространено съобщение, че спасителите на Централния плаж ще протестират утре, 30 август. Те искат от стопанина на ивицата Мариана Щерева да им повиши заплатите от 700 на 1500 лв. В съобщението се припомня, че спасителите са отказали да подпишат договор, който определя срока на изплащането и размера на възнаграждението им.

Не се изключва и вариантът това да е скрит ход на някой от противниците на Щерева, която вече официално заяви своята кандидатура за кмет на Созопол, се казва в съобщението. Самата Щерева не бе открита за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Becko

преди 16 години

как да нямa правo един спасител да упражнява физическo насилие? има и тo кoгатo пoгне давещя се да гo вади насила ot мъртвoтo вълнение защoтo инaче и на двамата им се пише лoшo.я се пoзагледаите какви идиoтски фатки има пригoтвени за давещiя се самo и самo да гo извадят , пoсле гo яхнат за изкуственнo дишване и *** и накраи акo и тoва не пoмoгне пoчват да гo тръскат надoлу с главатa и да му бят кВoлтoви импулси зада гo свестят.та еи затo вместo насилиетo да се упражнява върху пoлу жив, пoлу умрил летoвник е мнoгo пo дoбре да му oтмааш една тараба пo главата и пoсле гo свестяваи ам ше си сигурен че нема да ти се е удавил в раиoна въпреки че е пoчинал пред спасителната будка. та летoвника и без тoва е дoшел да пoчине на плажа.

29

преди 16 години

Ми ще ги бие, как няма да ги бие - те защо само ЛЕТУВАТ тия летовници

28

Mич Бюкянън

преди 16 години

А защо ще наказват спасителя? Затова че си гледа работата ли или затова че някакви *** селяни или туристи на социални помощи не зачитат реда нито в държавата ни нито на плажа.Ще яде бой ами кой знае колко го е предупреждавал спасителя.Дошли тук и ще ми говорят на техният си език с нас, чакайте малко бе ей тук е България не Русия или Полша и тнт все едно сме им роби.Като идват в БГ ще говорят на БГ или английски ние като ходим навън да не им говорим на български.А тоз *** кой знае откога не е стъпвал на плаж с морска вода че още си мисли че на плажа се вземат билетчета хахахха мама им проста дойдоха в градовете и за нас вече не останаха места за паркиране - СЕЛЯНИИИИИИИИ направете ни услуга и се върнете на село че доматите станаха скъпи.

fallback