Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид обърна Борусия Дортмунд от 0:2 до 5:2 в повторение от финала в Шампионската лига от миналия сезон. Този път двубоят беше от третия кръг на новата основна фаза.

Двата отбора заложиха на дълбока и свирепа преса още от самото начало, редувайки атаки и към двете врати. И макар първото полувреме да си заслужаваше гледането и до първия половин час, именно тогава настъпи истинска вихрушка.

Дониел Мален откри резултата след усърдна работа на Борусия в предни позиции и чукване на Серху Гираси в точния момент. „Кралете“ още не бяха разбрали какво се случва и „глътнаха“ ново попадение, което падна в 34-ата минута. Този път Мален проби отдясно и центрира към далечната греда, където набралият скорост Джейми Гитенс вкара от движение.

Статистиката на почивката беше повече от интересна: 5:1 точни удара за Борусия Дортмунд насред стадион „Сантяго Бернабеу“, а при неточните стрелби домакините имаха нежелано предимство от 4:0. По отношение на притежанието на топката, то беше леко в полза на гостите (53%).

Реал Мадрид събра 6 точки и заема 11-о място в общата таблица. Със същия точков актив, но с по-добра голова разлика е шестият Борусия Дортмунд.

Подробности за срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase