Снимка: БГНЕС

Ръководството на ПФК Лудогорец прие оставката на старши-треньора Георги Дерменджиев, която беше депозирана след тежката загуба от Карабах с 2:7 в реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Дерменджиев си взе довиждане с играчите преди тренировката вчера, а днес договорът му официално бе прекратен. С него си тръгва и помощникът му Тодор Живондов.

Временно отборът ще бъде воден от старши-треньора на Лудогорец II Захари Сираков с помощник Светослав Дяков и треньор на вратарите Здравко Здравков. Именно Сираков ще изведе "орлите" в дербито с Левски в събота. Той започна работа в Лудогорец, след като преди това изкара няколко години в ДЮШ на Левски. Сираков е и бивш играч на "сините".

За Георги Дерменджиев това бе трети период начело на Лудогорец, в който той стана шампион на България и гарантира поредно участие в груповата фаза на европейските клубни турнири. Опитният специалист пое разградчани на 24 октомври, заменяйки на поста Ивайло Петев. Под негово ръководство Лудогорец спечели с лекота титлата в Първа лига, но загуби финала за Купата на България срещу Ботев Пловдив. Съдбата на Дерменджиев бе решена от исторически тежката загуба от Карабах по-рано тази седмица, след която "орлите" отпаднаха от Шампионската лига и ще играят в плейофите на Лига Европа.

Дербито между Лудогорец и Левски ще се играе в Разград в събота от 21:15 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase