Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

"Всички вие накарахте българите да се чувстваме горди с вашето представяне. Всеки, който дори малко се е занимавал със спорт, знае колко е тежко и колко усилия са нужни. Всички българи се гордеем с това, че българското знаме се вее най-отгоре и слушаме българския химн".

С тези думи служебният премиер Димитър Главчев в се обърна към българските олимпийски и параолимпийски спортисти, които днес той и министърът на спорта Георги Глушков наградиха.

"Пожелавам ви да сте живи и здрави. Аз съм сигурен, че успехите ви ще продължат. Съвсем скромни подаръци имате от нас, несъизмерими с постигнатото от вас, но държавата винаги е длъжник на спорта. Колкото и пари да се дават за спорт, то не е колкото постигнатото от вас", допълни още той.

"Изключително удоволствие е да бъда заедно с вас, шампионите на България. Пред последните два месеца ме изпълвате с гордост и радост. Благодаря за вашите усилия и вашия дух, който имахте, и постигнахте тези забележителни резултати. ММС ще положи усилия за подобряване на вашите условия за подготовка и състезания. Надявам се вашият пример ще бъде и е вдъхновение за младите в България“, каза пък министърът на спорта Георги Глушков. Той подчерта и, че министерството работи върху това да изравни паричните награди за призьорите от европейски и световни първенства в олимпийски и паралимпийски спортове.

"Ще говоря от сърце. Аз съм минала целия този път, аз съм една от вас. Горда бях, че бях от началото във Франция. Това са най-силните олимпийски игри в новия век. Доказахте, че сте много талантливи и амбициозни”, поздрави спортистите Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет.

"На колегите, които не успяха да постигнат желаното, искам да кажа, че човек, когато губи не знае какво печели, така че горе главата! Цяла България е с вас”, допълни Костадинова.

"Искам специално да благодаря на нашите треньори, на хората, които ни отгледаха като свои деца, защото без вас никога нямаше да стигнем толкова високо. Благодаря на всички спортни ръководители в нашите федерации за това, че винаги сте се старали да се подготвяме във възможно най-добрите условия и винаги сте ни подкрепяли, независимо от всичко. Истински съм щастлива, че даваме добрия пример на младите хора - как трябва да се случват нещата, че всичко става с много усилия, труд, вяра и любов. Радвам се и се гордея че съм българка! Представихме България по възможно най-добрия начин. Пожелавам успех на моите колеги, не се предавайте никога, винаги можем да постигнем още повече!", благодари от името на спортистите сребърната ни медалистка Боряна Калейн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase