Снимка БГНЕС

Руското издание sports.ru твърди, че Христо Стоичков е идеалният вариант за нов треньор на ЦСКА Москва. Според медията настоящият наставник на "червено-сините" Марко Николич не е готов да направи тима шампион, пише gol.bg.

В Русия смятат, че на московския ЦСКА е нужен човек с шампионски характер и лидер в съблекалнята, а Камата е точно такъв, но проблемът е, че е ангажиран със софийския ЦСКА, на който е съсобственик.

"На ЦСКА Москва му трябва точно треньор като Камата. Заслужава си да пътува от София до Москва и обратно. Още един носител на Златната топка, разбира се! Христо Стоичков е не само прекрасен футболист. Той е армеец от плът и кръв. За съжаление не се задържа дългосрочно като треньор на нито един клубен отбор.

Русия не е страна, чужда на Христо. През 2011 г. той бе съветник на президента в Ростов. А сега е един от собствениците на ЦСКА София. И това е може би основният проблем, но си заслужава", пише в sports.ru.

Естествено, вероятността Стоичков да поеме ЦСКА Москва, както се надяват в Русия, е нищожна. Той отдавна е далеч от треньорската професия, а през последните години развива успешен рекламен бизнес. Освен всичко това Стоичков съобщи, че започва работа във ФИФА.

Още футболни новини четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase