Снимка БГНЕС

България няма да спечели златен медал от Олимпийските игри в Париж, но ще има общо девет отличия, ако се вярва на прогнозата на статистическата компания Грейсноут. Букмейкърът е най-довереният на МОК.

Боксът ще донесе два медала за България. Единият със сигурност ще бъде при жените и ще бъде спечелен от Светлана Каменова.

С два медала страната ни ще бъде зарадвана от художествената гимнастика - на Стилияна Николова в индивидуалния многобой и от ансамбъла. Валентина Георгиева на прескок в спортната гимнастика също ще се качи на почетната стълбичка.

По два медала ще донесат борбата и вдигането на тежести. Семьон Новиков се очаква да вземе бронз в категория до 87 кг в класическата борба, а Магомед Рамазанов също ще бъде сред призьорите, но в категория до 86 кг при свободния стил.

Изненадващо Грейсноут поставя европейския шампион и световен рекордьор в категория до 89 кг във вдигането на тежести Карлос Насар едва като бронзов медалист, а със същия медал ще се окичи и Божидар Андреев при 73-килограмовите.

На предишните Олимпийски игри в Токио преди три години България спечели шест медала, от които три златни - на Стойка Кръстева в бокса при жените, на Ивет Горанова в каратето при жените и на ансамбъла по художествена гимнастика.

Според оценката на Грейсноут най-много медали на Олимпийските игри ще спечелят спортистите от САЩ - общо 112, като от тях 39 ще бъдат златни. На второ място ще завърши Китай с 86 медала (34 златни). Домакините от Франция ще приключат трети с 27 титли и общо 60 медала. Великобритания ще вземе 63 медала, но само 17 златни, а топ 5 ще се допълни от състезателите на Нидерландия с 16 олимпийски титли и 34 медала, пише Марица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase