Снимка БГНЕС
Съдът отхвърли молбата на бившия футболист на испанския Реал Мадрид и на бразилския национален отбор Робиньо за намаляване на присъдата му в затвора, съобщава "Globo Esporte".

Защитата поиска от съда да признае престъплението, за което беше осъден футболистът, като обикновено, а не тежко.

През ноември 2017 бразилският нападател беше осъден на девет години затвор за изнасилване. Инцидентът се случи в Милано през 2013, когато Робиньо и още петима изнасилиха 22-годишно албанско момиче. Към момента на произнасяне на присъдата футболистът живееше в Бразилия, която няма споразумение с Италия за екстрадиране на престъпници. През март 2024 най-висшият съд на Бразилия постанови, че Робиньо може да излежи присъдата си в родината си.

40-годишният Робиньо е играл за бразилските Сантос и Атлетико Минейро, за испанския Реал Мадрид, за английския Манчестър Сити, за италианския Милан и за китайския Гуанчжоу. Нападателят е двукратен шампион на Бразилия и Испания, а по веднъж е печелил първенствата на Италия и Китай. Футболистът има 100 мача и 28 гола за националния отбор на Бразилия, с който спечели два пъти Купата на Конфедерациите и един път Копа Америка. Последният клуб на Робиньо беше турският Истанбул, за който той изигра 15 мача през сезон 2019/2020.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase