Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Аржентинската футболна звезда Лионел Меси призна, че това е последният турнир Копа Америка в кариерата му.

„Беше трудна Копа Америка за Аржентина, защото отборите играят по-равностойно от всякога. Тук има много лоши терени, много високи температури... За мен това е последна Копа Америка, играхме на последно Световно първенство с Ди Мария и Отаменди в Катар, а сега играем последните си мачове заедно и се наслаждаваме на това максимално", каза Меси пред "Мундо Депортиво".

Нападателят е на 37 години и стана световен шампион през 2022 година, а през 2021 спечели с националния отбор и Копа Америка. Меси също така е световен вицешампион от 2014 година и трикратен сребърен медалист на Копа Америка (2007, 2015, 2016), припомня БГНЕС.

Националният отбор на Аржентина победи Канада с 2:0 на полуфиналите на турнира Копа Америка. На финала аржентинците ще играят с Колумбия. Мачът е на 15 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 месец

Както бях щастлив че изпитах емоциите от САЩ 94 в реално време, така и сега съм щастлив, че станах свидетел на играта на този гений. Най-великият футболист в историята. Съжалявам за ония деца и младежи, че не са били родени или най- малкото не помнят САЩ 94. Съжалявам и за онези деца и младежи които няма да помнят Меси когато е играл, защото едва ли ние и те ще видим вече такъв футболист.Футболният Бог - Лионел Меси!

10

до 9

преди 1 месец

Тези 73 гола са само за Барселона. Като добавиш и головете за Аржентина, стават 82. 115 гола + асистенции (82 гола и 33 асистенции) в рамките на един сезон е рекорд, който наистина няма да бъде подобрен никога.

9

Анонимен

преди 1 месец

Докато беше в добра физическа форма Меси всеки сезон вкарваше гол, тръгвайки сам от центъра и минавайки през целия отбор на противника. Всеки мач им мушваше по няколко мрежички. Всеки сезон в Испания завършваше с най-много голове, асистенции, ключови подавания, извеждащи подавания и подавания напред. Меси има повече асистенции за Барса от Шави и Иниеста взети заедно. 73 гола за сезон и 91 гола за календарна година са рекорди, които никога няма да бъдат счупени. Най-великият за всички времена.

fallback