Снимка: ЕПА/БГНЕС

След трудната победа на Португалия снощи, нападателят Кристиано Роналдо откровено сподели, че това европейско е последно в кариерата му. Португалците спечелиха с 3:0 над Словения след изпълнение на дузпи.

"Никога не съм се страхувал от предизвикателства и да се предам е последното, което можете да очаквате от мен. . Това със сигурност е последното ми Европейско първенство. Този факт не ме притеснява. Още съм изпълнен с ентусиазъм. Стана ми жал за феновете. Винаги ще давам всичко от себе си за фланелката на Португалия", заяви Роналдо, цитиран от A Bola.

В редовното време на мача Роналдо изпусна дузпа, което видимо разклати психиката му. Двата отбора играха и продължения, но пак не успяха да си отбележат попадение. Първата дузпа за Португалия отново я би Роналдо и този път не сбърка.

Вратарят на португалците Диого Коща спаси всички три дузпи на словенците и класира тима си на четвъртфиналите.

"Беше трудно, но това е футболът. Съперниците се защитаваха добре. Показахме ентусиазъм, показахме, че искаме да играем, да се забавляваме и да доставяме радост на феновете - всичко това е нашият живот", коментира нападателят.

За предстоящия четвъртфинал срещу Франция, Роналдо допълни, че очаква труден мач.

Всичко за Евро 2024 четете тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase