Снимка: БГНЕС

Нидерландия се класира за четвъртфиналите на Евро 2024, след като постигна класическа победа над Румъния с 3:0.

На "Алианц Арена" в Мюнхен "лалетата" демонстрираха качеството си и след най-добре изиграния си мач до тук на първенството и закономерно са в последните осем на турнира.

Коди Гакпо с премерено изпълнение покрай плонжа на Ница изведе "лалетата" с едни гърди напред още през първото полувреме. Топката отново влезе във вратата на Румъния в 63-та минута, но ВАР правилно отмени второто попадение на Гакпо в мача заради засада.

Това обаче не попречи на "лалетата" да ударят момчетата на Едуард Йорданеску още два пъти до края на срещата чрез резервата Дониел Мален, който първо се възползва от чудесна работа на Гакпо на аутлинията, а след това преодоля Ница в самия край, за да оформи класиката и крайното 3:0.

Така Нидерландия е на 1/4-финалите на Европейското по футбол, където чака победителя от последния осминафинал в надпреварата, който противопоставя Австрия и Турция. Австрийците вече надвиха "лалетата" в груповата фаза, когато спечелиха един от най-интригуващите сблъсъци до момента със зрелищното 3:2.

Всичко за срещите от Евро 2024 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase