Снимка: БГНЕС
fallback

Френският крайнодесен лидер Жордан Бардела критикува футболната звезда Килиан Мбапе за призива му младите да гласуват срещу "крайностите" на парламентарните избори този месец.

"Изпитвам голям респект към нашите футболисти, независимо дали Маркъс Тюрам или Килиан Мбапе, те са икони на футбола и икони за младите. Но трябва да уважаваме французите и гласа на всеки", каза лидерът на "Национален сбор" Бардела пред френска телевизия.

"Когато имаш достатъчно късмет да получаваш много, много голяма заплата, да си мултимилионер, малко е срамно тези спортисти да дават уроци на хората, които не могат да вържат двата края, не се чувстват вече в безопасност, нямат шанс да живеят в свръхзащитени квартали", допълва младият политик.

Капитанът на френските национали - Килиан Мбапе, който се радва на широка популярност, използва пресконференцията в навечерието на първия мач на отбора си в рамките на Евро 2024, за да отправи политическо послание.

По-рано и Маркъс Тюрам, друг френски национал, призова хората да се борят ежедневно, за да предотвратят идването на власт на "Национален сбор", начело с Жордан Бардела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 1 седмица

До Българин 41 Ти изобщо прочете ли какво пише в коментар 34 или отговаряш на някой друг?

38

Българин

преди 1 седмица

До 34.Умнико ,защо пропускаш майдана,избитите в Одеса деца и Българи,а Минските споразумения,ето тава сте вие родоотстъпниците,джендар необразовано поколение

37

Българин

преди 1 седмица

Наказахте Сърбия и Румъния, затова че привържениците им са дали гласност в подкрепа на Русия,туй било политическо послание,хайде сега да ви видим западно демократичното джендарско двуличие

fallback