Снимка: БГНЕС

Френският крайнодесен лидер Жордан Бардела критикува футболната звезда Килиан Мбапе за призива му младите да гласуват срещу "крайностите" на парламентарните избори този месец.

"Изпитвам голям респект към нашите футболисти, независимо дали Маркъс Тюрам или Килиан Мбапе, те са икони на футбола и икони за младите. Но трябва да уважаваме французите и гласа на всеки", каза лидерът на "Национален сбор" Бардела пред френска телевизия.

"Когато имаш достатъчно късмет да получаваш много, много голяма заплата, да си мултимилионер, малко е срамно тези спортисти да дават уроци на хората, които не могат да вържат двата края, не се чувстват вече в безопасност, нямат шанс да живеят в свръхзащитени квартали", допълва младият политик.

Капитанът на френските национали - Килиан Мбапе, който се радва на широка популярност, използва пресконференцията в навечерието на първия мач на отбора си в рамките на Евро 2024, за да отправи политическо послание.

По-рано и Маркъс Тюрам, друг френски национал, призова хората да се борят ежедневно, за да предотвратят идването на власт на "Национален сбор", начело с Жордан Бардела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase