Снимка: архив, БГНЕС

Филипинската боксова легенда Мани Пакиао призна, че е възможно да се завърне на професионалния ринг.

В момента 45-годишният Пакиао е в Япония, където в края на юли месец ще проведе демонстративен мач в три рунда срещу ММА-боеца Чихиро Сузуки.

Той обаче мисли и за по-сериозни битки, като в момента преговаря с Марио Бариос за мач за титлата на Световния боксов съвет в полусредна категория.

"Все още се водят разговори. Обсъждаме възможността за подобен мач с Марио Бариос. Битката още не е реалност, но мога да потвърдя, че преговаряме. Такъв мач ще може да се проведе към края на годината", заяви Пакиао.

Той добави, че в момента мисли само за предстоящата среща със Сузуки.

"Искам да кажа на всички, че това няма да бъде демонстративен мач, а истинска битка в три рунда. Надявам се да го нокаутирам. Ще има много екшън на ринга и ще направя всичко, за да го победя", каза още филипинецът.

На професионалния боксов ринг Пакиао има 62 победи (39 с нокаут), осем загуби и две равенства. Той е единственият боксьор, който е ставал световен шампион в осем различни категории и има общо 12 световни титли. Неговият последен мач бе през август 2021 година. Година по-късно той участва и в изборите за президент на Филипините, но не успя да ги спечели.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase