Снимка: БГНЕС

Нападателят на Франция Килиан Мбапе е със счупен нос след мача с Австрия, но няма да се оперира, обявиха от щаба на тима.

Той се завърна в базата на френския отбор късно тази нощ. Капитанът на Франция първо беше лекуван от медицинския щаб и от д-р Франк Льо Гал, който диагностицира фрактурата. Това беше потвърдено и след изследвания в болницата в Дюселдорф.

"Килиан Мбапе се завърна в базата на отбора. Той ще се подложи на лечение в следващите дни, но няма да се налага на операция в близко бъдеще. Ще му бъде направена маска, за да може да се върне на терена след периода на лечение", се казва в изявление на тима.

Нападателят се сблъска с австриеца Кевин Дансо в края на мача, получи медицинска помощ, а фланелката му беше покрита с кръв. Минути по-късно Мпабе беше заменен от Оливие Жиру.

Франция спечели двубоя с автогол на Максимилиан Вьобер и да донесе на Дидие Дешан победа номер 100 като селекционер на националния отбор.

Селекционерът е притеснен за състоянието на звездата на тима.

"Ще трябва да изчакаме и да видим, медицинският щаб ще се справи с това. Ще трябва да видим какво ще се направи и след това колко време ще отнеме. Това е много лоша новина за нас тази вечер. Френският отбор не е същият без него. Надявам се да може да продължи да бъде с нас", каза Дешан веднага след мача.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase