Снимка: Lap.bg

ЦСКА загуби ценни точки в битката за титлата, след като отстъпи с 1:2 у дома срещу Локомотив Пловдив в среща от 27-ия кръг на efbet Лига.

Локомотив Пловдив доминираше в големи периоди от мача и имаше по-чистите ситуации за гол, като поведе в резултата след почивката чрез Мичи Нтело, резервата Данило Асприля изравни за ЦСКА, а Кристиян Пешов донесе трите точки за гостите с попадение в добавеното време.

Загубата прекъсна серия от четири поредни шампионатни победи на "червените" и ги остави на втората позиция с 57 точки, на три след лидера Лудогорец, който има два мача по-малко, а по-късно тази вечер приема Левски.

ЦСКА бе напълно надигран от Локомотив през първата част и играчите в червено заслужиха освиркванията на своите привърженици, а по адрес на треньора Нестор Ел Маестро се чуха дежурните в последните мачове скандирания "оставка".

Още в 5-а минута гостите стигнаха до попадение, което бе отменено след намесата на ВАР. Ангел Лясков проби от ляво и центрира в наказателното поле, където Бабакар Дион свали топката към Мартин Петков, който с мощен шут не остави шансове на вратаря Бусато. След преглеждане на ситуацията с ВАР попадението бе отменено заради засада на Мичи Нтело, който според тълкуването на съдията е пречел на видимостта на вратаря при удара на Мартин Петков.

Тази сигнална лампичка не събуди отбора на ЦСКА, който продължи с безидейните си действия и Локомотив продължи да доминира на Националния стадион.

До почивкаката пловдивчани имаха още няколко положения, но Оливер Камдем не намери верните продължения на атаките, а веднъж и напречната греда спаси вратата на ЦСКА след удар на Мартин Петков.

Домакините имаха една по-сериозна възможност за гол в 30-а минута, когато Каранга намери Фаетон, но вратарят на Локомотив отрази удара на национала на Гваделупа.

На почивката Нестор Ел Маестро извърши три промени в състава на ЦСКА в опит да промени облика на своя отбор, като в игра се появиха Мартин Стойчев, Браян Кордоба и Тобиас Хайнц, които замениха съответно Емануел Шакич, Енес Махмутович и Станислав Шопов.

Това даде резултат и ЦСКА заигра по-атакуващо, като завърналият се след контузия Тобиас Хайнц не намери рамката на вратата с удобна позиция.

В 60-а минута Локомотив Пловдив поведе в резултата след грешка в защитата на домакините. Дион намери Нтело, който на празна врата реализира.

Три минути по-късно Дион бе изведен в наказателното поле от Христо Иванов, но Бусато излезе умело и спаси вратата си от втори  гол.

Влезлият като резерва за Локо Димитър Илиев също имаше ситуация малко по-късно, но се засуети и не успя да нанесе удар, а Мартин Стойчев спаси пред голлинията.

ЦСКА изравни резултата в 73-а минута с попадение на резервата Данило Асприля. Колумбиецът реализира с глава след прецизно центриране на Тобиас Хайнц.

Две минути по-късно ЦСКА получи отлична възможност да поведе. Хайнц отново се отличи с ювелирен пас за Фернандо Каранга, но бразилецът не успя да преодолее вратаря Кристиан Томов.

Младежкият национал Мартин Стойчев, който се завърна на терена след контузия и влезе в игра на почивката, получи нова травма в коляното и напусна принудително, заменен от Сейни Санянг, за когото това бяха първи игрови минути през пролетния полусезон.

В 84-а минута Локомотив пропусна да поведе отново, след като Бусато спаси с вещина удар с глава отблизо на Ефе Али.

Гостите от Пловдив стигнаха до победата в добавеното време, когато отлична контраатака бе завършена с попадение на Кристиян Пешов.

Веднага след Матиас Фаетон пропусна до донесе поне точка за ЦСКА, като от чиста позиция не уцели вратата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase