Снимка: Lap.bg

Ботев Враца надви Хебър Пазарджик с 3:2 у дома в откриващ двубой от съботната програма на 26-ия кръг в Първа лига. На стадион "Христо Ботев" в северозападния град играчите на Христо Янев записаха първи успех през пролетта и първи от края на ноември насам.

Домакините поведоха чрез Клери Сербер в 18-та минута, като по този начин приключи и първото полувреме.

Браян Переа от дузпа покачи на 2:0 малко след почивката, преди Стефан Цонков да намали изоставането на пазарджиклии. Във втората минута на добавеното време нов точен изстрел на Переа от бялата точка сложи точка на спора, а малко след това резервата Красиян Колев отбеляза почетен гол за гостите.

Така Ботев Враца прекъсна негативната си поредица през пролетта, след като направиха едно равенство и допуснаха четири загуби преди мача с Хебър. Успехът за врачани е техен първи от 25-и ноември насам, когато тимът победи Локомотив Пд с 2:0. С победата отборът на Янев събра актив от 17 точки, като остава предпоследен в таблицата. Хебър на Любослав Пенев е 12-и с 27 пункта.

В следващите си мачове пазарджиклии гостуват на Крумовград, докато Ботев Враца пътува до столицата за визита на ЦСКА 1948.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase