Снимка БГНЕС
fallback

Испанският Атлетико Мадрид и германският Борусия Дортмунд са последните два отбора, които се добраха до четвъртфиналите в Шампионската лига по футбол. Атлетико отстрани миналогодишния финалист Интер след успех с 2:1 в редовното време и продълженията и 3:2 при дузпите.

Федерико Димарко даде преднина на гостите, но Антоан Гризман и Мемфис Депай в самия край бяха точни за мадридчани. В третата минута на добавеното време на редовните 90 Антоан Гризман подаде към Рикелме, който пропиля отлична възможност за трети гол и след равенството 2:2 в общия резултат се стигна до продължения.

В тях и двата тима имаха шансове да отбележат, и то в рамките на две минути. Удар на Мемфис Депай бе отразен от Ян Зомер в 97-ата минута, а в 98-ата Лаутаро Мартинес от близко разстояние пропусна да се разпише при изстрела си с глава.

При дузпите Хакан Чалханоглу бе точен за Интер, а Мемфис Депай за Атлетико. Вратарят на домакините Ян Облак спаси дузпата, изпълнена от Алексис Санчес, а стражът на италианския тим Ян Зомер отрази изпълнението на Саул Нигес. Облак пак не допусна падение при удара на Дейви Клаасен за миланския гранд, а Родриго Рикелме изведе домакините напред за 2:1. Франческо Ачерби се разписа за Интер при четвъртата дузпа, а Анхел Кореа бе точен за Атлетико Мадрид. Лаутаро Мартинес прати топката над вратата на домакините при петата дузпа за Интер и футболистите на Атлетико ликуваха.

В другия мач-реванш от осминафиналите в Шампионската лига в сряда вечер Борусия Дортмунд победи нидерландския ПСВ Айндховен с 2:0 като домакин и с общ резултат 3:1 се класира за четвъртфиналите за първи път в последните три сезона. Тимът от Дортмунд няма поражение у дома в Шампионската лига вече девет поредни срещи, което се случва за първи път от 25 години насам.

Попаденията за вицешампиона в Бундеслигата реализираха Джейдън Санчо в третата минута и Марко Ройс в петата минута на добавеното време.

Джордан Тезе бе близо до изравняване за гостите в 90-ата минута, а последва пропуск и на Люк де Йонг в четвъртата минута на добавеното време. Минута по-късно Марко Ройс се възползва от грешка в защитата на ПСВ Айндховен и реши спора с второ попадение за Борусия Дортмунд, оформяйки крайното 2:0.

Жребият за четвъртфиналите в Шампионската лига ще бъде изтеглен в петък, 15 март. Освен Атлетико Мадрид и Борусия Дортмунд в топ 8 на турнира за сезон 2023/2024 влязоха още Манчестър Сити, Арсенал, Барселона, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Професионалист

преди 2 месеца

Страхотни Атлетико и Гризман елиминираха ПрИнтер заслужено.Прехваленият италиански отбор, на който ит.футболна федерация отне две титли на Ювентус и ги подариха на тези нещастници...Лаутаро би страхотна дузпа, хахаха.

3

Чорбаръ

преди 2 месеца

Интер подходиха надменно към Атлетико и заслужено загубиха.Да пропилееш аванс от два гола и да имаш предимство във владеенето на топката.Отделно да хващаш противников футболист за оная работа при борба за топката не знам какво е.Все пак има Господ и Господ им даде да го хванат за оная работа.

2

Анонимен

преди 2 месеца

"Насладих" се на поредните тъпотии от водещия на мача Ибришимов, още като каза, че Интер играел най -добрия си футбол изобщо угасих тв то.Нелепи коментатори, импониращи на скуката вече наречена футбол.

fallback