Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Българската тенис звезда Григор Димитров постигна чиста победа в два сета над френския представител Адриен Манарино с 6:3, 6:3 и се класира за четвъртия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс (САЩ). Димитров проби подаването на противника си общо три пъти в мача и за 81 минути игра минава в следващата фаза.

Роденият в Хасково състезател, който е и номер 13 в схемата на турнира, ще играе за място на четвъртфинал срещу руснака Даниил Медведев, поставен под номер 4. Руският състезател имаше малки колебания в срещата, но все пак се справи със Себастиан Корда (САЩ, номер 29) с 6:4, 5:7, 6:3. Медведев е финалист в този турнир от 2021-а година – втората в пандемия с коронавирус.

Манарино се очертава като доста удобен противник за Димитров, тъй като българинът постигна пета победа в пет срещи по между им. В първия сет се игра точно 37 минути, а Димитров взе аванс за 3:1 с пробив.

След това той беше изправен пред подобен развой два пъти в частта. Роденият в Хасково тенисист обаче отрази в шестия гейм брейк-пойнта, както го направи и в деветия, когато допусна на два пъти изоставане в разиграването. В крайна сметка обаче първата точка за сета беше реализирана.

Във втория сет Манарино опита да притисне Григор Димитров, като срещата вървеше равностойно до 2:2 гейма. Но Димитров започна да сервира много по-уверено, което предизвика и няколко грешки от страна на французина. Решаващ в тази част се оказа петия гейм, в който първата ракета на България имаше четири точки за пробив и в крайна сметка измъкна предимство с двойна грешка на опонента си. Веднага след това той затвърди аванса си с гейм на нула.

В седмата част от втория сет Манарино опита да върне пробива и евентуално да изравни, като това беше и последната му възможност да остане в срещата. Но явно нервност и силата на българина станаха причина тази част да тръгне 0:40. В крайна сметка той обърна от 0:40 и си заслужи намаляване на изоставането на 4:3. До края Григор Димитров доминираше, а в деветия гейм набързо си осигури три брейк-бола, затворил мача за час и 21 минути.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ЦСКА София

преди 1 месец

Това дали човек е футболен фен или обича плуване не го прави автоматично *** или много интелигентен.А това че в характера на българина е заложено да е завистлив и злобен е друг въпрос.Иначе наш Григор има свойте шансове срещу Медведев, напоследък руснака е колеблив и непостоянен.Успех.

9

До 5

преди 1 месец

Предлагам сега като го сгъне братушката и всичките заграчите как играл на не знам си какво ниво, ама за пак за малко паднал, да изкоментираме кой какъв спорт гледа. Никога не съм уважавал ултрасите, независимо дали гледат шах или бокс.

8

За Джокович

преди 1 месец

Други резултати - 20-годишният Лука Нарди, който се намира на 123-о място в световната ранглиста, победи Новак Джокович с 6:4, 3:6, 6:3 в мач от третия кръг на Мастръс турнира в Индиън Уелс. Толкова за "средняците" и други подобни.

fallback