Снимка: БГНЕС

"Никога не съм обмислял да се кандидатирам за президент. Имах възможността преди три години. Аз съм реалист и знам как мога да бъда полезен. Приех предложението да помагам на Димитър Бербатов, без да се замисля". Това заяви Стилиян Петров пред БНТ във връзка с призивите той да бъде кандидат за президентския пост в БФС.

Петров е член на екипа на неговия бивш съотборник в националния отбор Димитър Бербатов, който е сред кандидатите за президент на БФС. Христо Крушарски и Георги Градев отличиха Стилиян Петров, като човека, около когото българският футбол трябва да се обедини, но бившият полузащитник не е мислил да се кандидатира за президент. "Това мнение на хората за мен може само да ме радва. Явно те са си изградили оценка. Ангажиментът ми към българския футбол и Димитър Бербатов е да помагам да се гордеем с българския футбол. Стилиян Петров е дал дума на Димитър Бербатов, който се опитва да промени нещо. Трябват други хора с различно мислене и начин на работа", коментира Петров.

"Целим независимост в българския футбол. Тази система е изцяло тиранизирана. Има натиск от хора от БФС. Вече има сигнали и за финансови предложения към клубовете. Явно хората са решили да се задържат на трона на всяка цена. Целта ни не е да управляваме, а да променим българския футбол. Не очакваме честен Конгрес, но се надяваме, че хората вече са прогледнали. Системата си стои на власт и управлява както си иска. Михаил Касабов, Георги Иванов - Гонзо и Петър Костадинов олицетворяват статуквото. Те са избрали да бъдат лицето на определени хора. Борят се да остане този модел на работа на власт. Надявам се, футболът да тръгне в нова по-добра насока", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase