Оливър Беърман. Снимка: БГНЕС/ЕРА

Макс Верстапен спечели днешното състезание за Голямата награда на Саудитска Арабия, втори кръг от сезона във Формула 1. Ред Бул имаше още поводи за радост, след като съотборникът на трикратния световен шампион Серхио Перес се нареди на второ място на почетната стълбичка, на 13 секунди зад победителя. Трети остана Шарл Льоклер с Ферари, който взе и допълнителна точка за най-бърза обиколка.

"Добро състезание днес, гумите бяха леко студени в края. Мисля, че имахме добра скорост и се справихме отлично със състезанието. Още един фантастичен уикенд. Страхотна работа", бяха първите думи на Верстапен, за когото това бе девета поредна победа в най-престижната автомобилна надпревара.

Безспорно обаче шоуто открадна 18-годишният талант Оливър Беърман. Британецът, който замени Карлос Сайнц в редиците на "черните кончета" след операцията от апендицит на испанеца, се справи с Ландо Норис (Макларън) и Люис Хамилтън (Мерцедес) в битката за седмото място в крайното подреждане. Закономерно Беърман бе определен и за Пилот на деня. Оскар Пиастри (Макларън) и Фернандо Алонсо завършиха съответно четвърти и пети, а шести приключи Джордж Ръсел (Мерцедес). Челната десетка бе затворена от Нико Хюлкенберг с Хаас.

Верстапен дръпна начело на класирането с 51 точки. Перес е с 36 след още едно второ място, а Льоклер е на трета позиция с 28 пункта. Следващото състезание от календара е на 24 март в Австралия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase