Снимка: БГНЕС

Съдът в Амстердам призна нападателя на московския футболен клуб Спартак и национал на Нидерландия Куинси Промес за виновен в контрабанда на наркотици, съобщава вестник "De Telegraaf".

Той получи присъда от шест години затвор. Промес не присъства на заседанието, тъй като в момента е в ОАЕ и се готви за подновяването на сезона със Спартак.

Престъплението е станало в края на януари 2020 година в пристанището на Антверпен. Контрабандистите успели да разтоварят пратка от 650 килограма кокаин и да я транспортират до хангар в близост до пристанището. Митниците заловиха друга пратка, тежаща над 712 кг, на същия кораб. Доказателствата срещу заподозрените се състоят главно от голям брой прихванати комуникации.

32-годишният Промес играе за Спартак от 2021 година, като преди това беше част от тима от 2014 до 2018-а. През 2017-а той стана шампион на Русия и носител на Суперкупата, а през сезон 2021/2022 взе Купата на страната.

На 19 юни миналата година Куинси Промес беше признат за виновен по обвинение, че е намушкал племенника си в крака и беше осъден на 18 месеца затвор. На 6 февруари Апелативният съд в Амстердам отхвърли жалбата на Промес и му нареди да плати обезщетение на роднината, чийто размер ще бъде определен по-късно.

Инцидентът стана на семейно парти през 2020 година.

Промес е и бивш нидерландски национал, като има 50 мача и 7 гола за лалетата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase