Снимка БГНЕС

Централният защитник на "Тотнъм" Мики Ван де Вен направи нов рекорд за най-бърз спринт във историята на Висшата Лига - 37,38 км/ч по време на победата на Тотнъм с 2:3 над "Брентфорд".

Тази статистика се записва само от началото на сезон 2020-2021 в Англия и не се знае дали играчи като Тиери Анри или Роналдо в началото на кариерата си са били по-бързи от днешните. Откакто обаче се записва таза статистика, само двама играчи са надминали средната скорост на спринт от 37 км/ч.

Това са въпросният Ван де Вен и десният бек стрела на "Манчестър Сити" Кайл Уокър, който държеше близо една година рекорда с впечатляващите 37,31 км/ч. Ван де Вен направи това впечатляващо постижение само в третия си мач след тежка контузия, която го бе извадила за няколко месеца.

Този рекорд на централния защитник не е случаен, след като миналия сезон в Бундеслигата направи топ скорост от 35,97 км/ч с екипа на "Волфсбург".

За сравнение колко бързо тичат професионалните футболисти може да дадем средната скорост на Юсеин Болт по време на световното по лека атлетика през 2009 г., където средната скорост на ямаеца за 100 метра е била 37,578 км/ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase