Снимка: БГНЕС
fallback

Никога не бих се подложил на режима на Кристиано Роналдо, обяви бившият футболист на Реал (Мадрид) Еден Азар.

Белгиецът обяви край на кариерата си през октомври 2023-а едва на 32 години, след като така и не успя да реализира потенциала си на "Бернабеу". Така най-добрите му готини преминаха в Челси и Висшата лига на Англия.

По време на престоя си на „Бернабеу“ той бе измъчван от множество контузии, имаше и огромен проблем с килограмите и за четири години игра в едва 76 мача.

"Не, не бих бил аз, ако правех като Роналдо", заяви Азар в интервю за френския „Екип“.

"След тренировка той киснеше по един час в ледена вана. Мерси, но това не е за мен. Предпочитам да съм със семейството, с приятелите. Играем по два часа карти, пием бира, децата се забавляват в градината. Това е моето възстановяване. Ако бях като Роналдо, щях да се побъркам", заяви Азар, който е баща на три момчета.

"По принцип не внимавах какво ям, но не е вярно, че съм ял бургери всеки ден. Не можете да правите това 16 години. Обичам да ям и да пия с приятелите си. Диетите са глупости, не работят. Освен ако не искаш да играеш до 40, но никога не съм искал това. Винаги ще намерите бутилка шампанско в хладилника ми", заяви още бившият лидер на Белгия.

И посочи не много скромно: "Лично аз не мисля, че имаше много по-добри играчи от мен".

Още футболни новини от света четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 месеца

Най- великия беше нашата Берболина

18

Deep Zone

преди 3 месеца

Уникален футболист като талант, като дойде в Челси първата година не можех да повярвам какви неща правеше, нешо смесено между Зидан и Марадона беше Азар. След продажбата в Мадрид обаче нещо тотално се обърка- натрупаха се контузии, а и явно не е отдаден по този начин на спорта, както е необходимо, за да бъде като Меси и Роналдо на върха в продължение на години. Респект за Азар, човекът си е напълно земен и нормален :)

17

Алито от София

преди 3 месеца

Ако не са тези тренировки и режим на Роналдо, как ще бъде между най добрите и търсени футболисти в света, а да не говорим за заплата, просто има хора които са си родени футболисти, и са се отдали на футбола, за което ние феновете благодарим че ги има, Азар и той е много добър футболист, но арабския му произход го прави малко мързелив, а и тези занимания, диети, треньорите виждат тези важни неща, и не могат да разчитат на него до край

fallback