Снимка: БГНЕС

Легенди на световния футбол записаха специални видеа, с които честитят 43-ия рожден ден на Димитър Бербатов, но заедно с това му пожелаха и успех в предстоящия конгрес на БФС и битката му за президент на българския футбол.

Легендарният нападател на Англия Алан Шиърър, емблематичният вратар на Дания и "Манчестър Юнайтед" Петер Шмайхел, защитникът на Франция и "червените дяволи" Патрис Евра и други емблеми на английския и световния футбол, бивши съотборници на Берба на "Олд Трафорд" - голаджията Уейн Руни железните бранители Неманя Видич и Рио Фърдинанд, както и халфът на Бразилия и бивш съотборник на българина в "Байер" (Леверкузен) Зе Роберто изненадаха Бербатов със специални празнични пожелания.

"Здравей, Бербо. Надявам се, че си добре. Използвам възможността да те поздравя за рождения ден, но също така искам да направя и друго - да ти пожелая успех на изборите за президент през март. Много е важно хора, които са били вътре в играта, да бъдат избирани на такива позиции. Това е изключително важно - хора като теб да бъдат избирани на такива позиции. С цялото си сърце вярвам, че ще спечелиш изборите и ще станеш президент. И ако това се случи, съм уверен, че бъдещето пред българския футбол ще бъде много по-светло. Успех, приятелю", казва във видео Петер Шмайхел.

"Честит рожден ден, Берба. Пожелавам ти и успех на предстоящите избори. Знам, че си страхотен кандидат и ще бъдеш страхотен в работата си като президент. Надявам се, че ще се случи. Всичко най-добро", заявява във видео Алан Шиърър, който е и един от детските идоли на Бербатов.

"Берба, мой братко от друга майка. Пожелавам ти щастлив рожден ден. Пожелавам ти и успех в изборите, защото аз знам, че ти ще спечелиш. Да бъда честен - като играч, като техничен футболист, ти си невероятен. Но... Като човек в твое лице аз открих изключителна личност. Ти наистина си мой брат. Ти си честен човек. И си толкова горд, че си от България. Затова, приятели, аз искам моят брат да бъде избран, защото съм сигурен, че ще бъде за доброто на хората. Берба, обичам те, грижи се за себе си", казва в своето видео един от най-добрите приятели на Бербатов от "Манчестър Юнайтед" Патрис Евра.

"Господин Бербатов, честит рожден ден, приятелю. Желая ти всичко най-добро. Пази се. Надявам се да се видим скоро. Обичам те, приятелю", казва Неманя Видич.

"Здрасти, Берба. Искам да ти пожелая щастлив рожден ден. Сигурен съм, че се наслаждаваш. Всичко най-добро, приятелю", казва Уейн Руни.

"Честит рожден ден, братко. Липсваш ми", пише Рио Фърдинанд и изпраща снимка, на която в едната ръка държи телефона си със снимка заедно с Бербатов.

"Здравей, Берба. Поздравявам те за рождения ден, пожелавам ти дълголетие и здраве, приятелю. Наслаждавай се, заедно с хората, които обичаш най-много", казва във видео Зе Роберто.

Специален поздрав към Димитър Бербатов отправи и "Манчестър Юнайтед". Клубът, с който нападателят от Благоевград стана първият българин, шампион и голмайстор на английската Висша лига, сподели пожеланията с милионите си фенове по света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase