Снимка: БГНЕС

Барселона продължава колебливото си представяне този сезон и поредното доказателство е срамната домакинска загуба с 3:5 от Виляреал.

Дни след отпадането от турнира за Купата на Краля каталунците "проспаха" първото полувреме, след което губеха в резултата след гол на Жерард Морено (41). В началото на второто юношата на Барселона Илиаш Ахомаш (54) вкара втори гол за гостите. Последваха силни изяви за хората на Шави Ернандес, които в рамките 11 минути вкараха три гола - чрез Илкай Гюндоган (60), Педри (68) и автогол на Ерик Байли (71). Това обаче не бе всичко - вместо да си реши мача, Барселона допусна трети гол след бърка контраатака и кинжален удар на Гонсало Гедеш (84).

В добавеното време първоначално главният съдия Хосе Луис Монтере даде дузпа за Барселона за игра с ръка на Санти Комесаня. Ситуацията беше спорна, но в крайна сметка реферът прегледа ситуацията с ВАР и отмени първоначалното си решение. Така се стигна до 99-та минута на срещата, когато след поредица от комични грешки в наказателното поле на каталунците Александър Сьорлот вкара 4-ти гол. В буквално следващата атака се разписа и Хосе Луис Моралес (102)

Така Барселона остава на третото място в класирането с 44 точки, вече на цели 10 зад лидера Реал Мадрид. Жирона е втори с 52, докато Виляреал е на 14-та позиция с 23.

Треньорът на Барселона Шави Ернандес заяви след срещата, че ще напусне поста си в края на сезон.

"На 30 юни ще напусна клуба. Това е решение, което взех заедно с президента и целия екип", заяви Шави пред репортери.

Всичко за ситуацията в Барселона прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase