Снимка: БГНЕС/ЕРА

Посредствените изяви на Манчестър Юнайтед от началото на сезона продължиха и при гостуването на Уест Хем в мач от 18-ия кръг на английската Висша лига. В Източен Лондон "червените дяволи" инкасираха поражение с 0:2. Двубоят ще се запомни и с дебюта на 19-годишния защитник на манчестърци Уили Камбуала.

Първият точен удар в срещата дойде в петата минута и бе отправен от левия бек на домакините Емерсон Палмиери, но Андре Онана бе на мястото си. Двата отбора играеха предпазливо и рядко застрашаваха вратарите в първия половин час, но заключителните 15 минути на откриващата част бяха за Юнайтед. Антони и Гарначо имаха възможност, но се разминаха с гола.

В 72-та минута "чуковете" поведоха чрез Боуен, който оползотвори перфектно подаване на Лукас Пакета. Английският национал получи топката с външен фалц и настойчивостта му доведе до промяна на нулевото равенство, след като първоначално Онана успя да се намеси, но нямаше какво да стори при добавката. Шест минути по-късно грешка на 18-годишния талант на гостите Коби Мейно доведе до бърза комбинация между Кудус и Пакета, завършена от бившия играч на Аякс с премерен шут с десния крак.

Така тимът на Ерик тен Хаг загуби за осми път от началото на кампанията в Премиършип. "Червените дяволи" са осми в таблицата с 28 точки, като бяха изпреварени от днешния си съперник, който е вече на шеста позиция с 30 пункта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase