Снимка: БГНЕС

"През 2020 година г-н Сираков лично ме помоли да звъня по фенклубове, за да гласуват за него във Фейсбук да получи контролния пакет акции. Тази година г-н Сираков узурпира тези акции, той на практика ги открадна. На 9 април той каза "Аз съм мажоритарният собственик", маските паднаха". Това заяви Пепи Димитров относно собственика на Левски Наско Сираков.

На пресконференция "Левски на левскарите" обяви, че основната цел на организацията е да стане мажоритарен собственик на клуба. "На 2 декември се проведе общо събрание, на което с гласуване бе препотвърдена основната цел на организацията - връщане на Левски в ръцете на народа. Съвсем скоро "Левски на левскарите" ще придобие пакета от акции, които в момента са собственост на Тръст Синя България, по този начин "Левски на левскарите" ще стане миноритарен акционер в клуба. Това е символичен акт, който е първа стъпка към крайната цел - мажоритарния пакет акции", каза председателят на Управителния съвет на организацията Димитър Костадинов.

"Как ще издържаме и финансираме клуба, когато изпълним тази свята цел, която сме си поставили? Преговаряме със стратегически партньори, богати хора, които да инвестират в клуба срещу придобиване на миноритарни акции, както и като рекламодатели. Но има една основна пречка, която пречи на сключването на договори. Клубът в момента се управлява от едно лице, което е в тежки финансови зависимости към една компания, която е на входа и изхода на клуба", допълни Костадинов.

"В края сме на една нещастна година за нас левскарите. Бих я характеризирал с една дума - година на демаскирането. Спомняте как завърши 2022 година - обединена публика, отбор, един юмрук, както всичко сме си мечтали. Никога досега собственик или президент не е казвал "Ай, сиктир" на Сектор Б. Сектор Б остави седем месеца мажоритарния собственик да покаже как може да управлява този клуб. Вече лъсна, че клубът не се управлява от мажоритарния собственик - публична тайна е как се взимат решенията, в клуба има хора, които са спуснати от спонсора. Левски е създаден да говори истината - ако искат да станат собственици, ще имат пълната подкрепа от Левски на левскарите. Хем искат да са в миманса, хем да управляват Левски. Левски трябва да бъде ръководен от човек с морал", каза известният привърженик на "сините" Пепи Димитров.

Костадинов потвърди, че бившият треньор на тима Станимир Стоилов продължава да бъде член на УС на "Левски на левскарите" и участва във взимането на решения на организацията. В четвъртък пресконференция ще дадат собственика на Левски Наско Сираков и изпълнителния директор Даниел Боримиров, а на въпрос какво очаква от нея, Костадинов каза: "Очакваме нова орбита", визирайки думите на Сираков преди проваленото прехвърляне на акциите на милиардера Драган Шолак в началото на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase