СНИМКА БГНЕС

Барселона измъкна изключително ценна победа с 1:0 над Атлетико Мадрид в дербито от 15-ия кръг на испанската Ла Лига. Скъпоценният успех за домакините донесе Жоао Феликс, който играе под наем за „блаугранас“ именно от състава на „дюшекчиите“.

Той се разписа в 28-та минута във вратата на Ян Облак и донесе победата и важните 3 точки. По този начин Феликс реализира дебютния си гол в дербитата между двата отбора, в които е участвал. Любопитното е, че го стори още с първото си с екипа на каталунците, докато в 8 с този на „дюшекчиите“ не прати топката в мрежата на Барселона нито веднъж.

Двата тима изиграха много напрегнат двубой, оцветен с цели 10 жълти картона от съдията  Хосе Санчес – 6 за Барселона и 4 за Атлетико Мадрид

Каталунците трябва да са благодарни и на резервния си вратар Иняки  Пеня, който отново пази вместо Марк Андре Тер Стеген. Той извади куп положения и изигра ключова роля за спасяването на победата на хората на Шави Ернандес.

И двата отбора треснаха по веднъж и гредите. В 58-ата минута Рафиня нацели страничния стълб, а 79-ата минута бившият играч на домакините Мемфис Депай разтресе горния дирек на Пеня.

С добавените 3 точки Барселона отново се върна на третото място с 34 точки, измествайки именно Атлетико Мадрид, който е 4-ти с 31 пункта. Хората на Чоло Симеоне обаче са с мач по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase