Снимка: БГНЕС

Сакраменто Кингс отново загуби с Везенков в състава си снощи в редовния сезон на НБА. Това стана за втори пореден път срещу Ню Орлиънс Пеликанс. Двата тима играха само преди два дни, като тогава "пеликаните" записаха разгромна победа със 129:93, но тогава българското крило на "кралете" не игра заради контузия.

Сега Везенков се завърна в състава на гостите, но игра едва десет минути, а тимът му загуби със 112:117 (30:32, 20:32, 29:29, 33:24). Българинът отбеляза 3 точки и направи 2 борби. Той бе с показатели 1/4 за три точки и 0/1 при стрелбата за за две.

Ключова роля за успеха на домакините имаха двете големи звезди Зион Уилямсън и Брандън Инграм, които завършиха съответно с 25 и 23 точки. Още 15 за Пеликанс добави Йонас Валанчунас.
За гостите пък най-резултатен бе Ди'Арън Фокс с 26 точки, Домантас Сабонис добави още 23, а Харисън Барнс завърши с 22.

За Везенков става все по-сложно да намира игрови минути. Снощи не игра титулярът на неговия пост Кийгън Мъри, но вместо него излезе Крис Дуарте. В същото време се завърна и излекувалият контузия миналогодишен титуляр в стартовата петорка Трейс Лайлс.

Така Сакраменто допусна втора поредна загуба, като вече е с актив от 8 победи и 6 поражения и заема 6-ото място в Западната конференция. За Ню Орлиънс пък това е втори пореден успех и тимът вече е с 8 победи и 7 загуби на 9-ото място на Запад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase