Снимка: БГНЕС

Синер постигна първата си победа над Джокович с мощната подкрепа на италианската публика на финалите на  ATP в Торино. Янник Синер я постигна драматично след четири загубли. Този път надделя над сърбина със 7:5, 6:7(5), 7:6(2). Това направи баланса му 2-0 и го постави начело на Зелената група, въпреки че класирането му за полуфиналната фаза все още не е напълно сигурно.

Джокович прекара по-голямата част от тричасовия и деветминутен мач в борба да навакса изоставането си, но нямаше отговор на светкавичното начало на решаващия тайбрек, в който младият италианец поведе с 5:0 точки. Така беше сложен край на серията му от 19 поредни успеха в последните четири месеца.

"Това е част от играта. Чувствам, че съм малко по-уверен в определени моменти в мача", каза Синер за представянето си в ключовите моменти. "Мисля, че бях наистина смел и интелигентен във важните моменти, особено в третия сет. Чувствах, че и двамата сервираме много добре, така че нямаше толкова много размени, но когато се разиграваха размените, и двамата играхме много добре. Това беше наистина мач на високо ниво", заяви победителят.
"Това означава много за мен", каза Синер за първата си победа над Джокович. "Когато печелиш срещу световния номер 1, който има 24 титли от Големия шлема, това очевидно е в челото (на резултатите в кариерата ми)... Чувствах, че беше наистина тактически мач и успях да спечеля, така че съм много щастлив."

Джокович, който на няколко пъти аплодира играта на съперника си, е с баланс 1-1 в Торино с поражението, но все още остава с шансове за достигане до полуфиналите. Той ще завърши кампанията си в кръга срещу Хуберт Хуркач в четвъртък, като полякът влиза като заместник на Стефанос Циципас (контузия в гърба).

В сряда са вторите двубои в Червената група. От 15:30 часа играят Карлос Алкарас и Андрей Рубльов, които започнаха със загуби, а от 22:00 часа е срещата Даниил Медведев - Александър Зверев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase