Снимка: БГНЕС

С право феновете на Унгария искат да празнуват - преди 10 г. тя беше някъде на нашето ниво. Ние отнемаме правото на световния фен да подкрепя собствените си футболисти, собствената си нация. Това е решение, което не ме изненадва. БФС от 2 г. насам показват своята некомпетентност.

Това каза пред БТВ бившият капитан на националния ни отбор Стилиян Петров по повод на решението на БФС да премести мача с Унгария в Пловдив и на него да не бъде допусната публика.

Сагата започна в началото на тази седмица, когато от футболната ни централа обявиха, че по препоръка на УЕФА европейската квалификация с Унгария се мести от столичния стадион "Васил Левски" на пловдивския "Христо Ботев" на празни трибуни.

Причината - готвеният масов протест срещу ръководството на БФС. Именно заради него всячески от централата се опитват първо да отдалечат мача от София и второ - да ограничат достъпа на хората до стадиона.

 "Това, което прочетохме в последните 24 часа, със заплахи и обвинения, нека си го кажем - цялата грешка е на БФС, които са взели решение да преместят мача", каза Петров.

Пловдив са в правото си да не приемат мача, настоя той.

"Те (БФС - б.р.) са откраднали българския футбол от нас от много години. Това, което става в момента, е просто плод на цялото тяхно управление в последните няколко години", коментира още Петров.

В момента българските фенове застават заедно срещу една федерация, защото тя не управлява по правилния начин, тя не им позволява да подкрепят българския национален отбор. Сега публиката  е доста по-силна и доста по-изискваща, категоричен бе той.

Скандалът тече с обвинения, че са отправяни заплахи за отнемане на лицензи за пловдивските стадиони. Мачът може и въобще да не се състои, ако не е в Пловдив, заяви зам.-шефът на БФС Христо Запрянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase