Снимка: БГНЕС
fallback

Унгарските фенове на футбола изразиха силно недоволство от скандалното решение на БФС да проведе мача между България и Унгария от квалификациите за Евро 2024 при закрити врати.

Както е известно, в понеделник от БФС обявиха, че след консултации с УЕФА са решили двубоят да бъде преместен от София в Пловдив, а на стадион "Христо Ботев" да не бъдат допускани зрители.

Oще по темата
Причината е готвеният протест срещу ръководството на родната централа, който се организира в социалните мрежи.

"Още един важен мач ще се играе без фенове. Този път причината е изненадваща дори за нас, след Българската футболна асоциация е уплашена от организираните протести. Намираме за срамно и неприемливо, че присъствието на около 2500 унгарски фенове е забранено. Можем само да кажем, че се надяваме отборът да постигне общата цел без нас. Накрая, пожелаваме на българските фенове упоритост в битката им срещу тяхната страхлива, анти-фенска асоциация. Футболът е нищо без феновете", написаха от организацията "Карпатски бригади '09".

Унгария може да си осигури класиране за финалите на Евро 2024 с равенство в мача с България и двубоят представляваше сериозен интерес за техните фенове.

Заради решението на БФС българските фенове решиха да преместят протеста си от националния стадион в София около стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Въпреки че няма да бъдат допуснати до стадиона те са категорични, че протест със сигурност ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Орбан

преди 6 месеца

Кеф, сега и унгарските фенове ще се присъединят към протестите! Перукан си вкара поредния автогол.

40

Обективен

преди 6 месеца

На предния мач на Левски на Герена в 18 -та минута публиката скандираша "оставка" - голям майтап ,защото на вратата пазеше татовото на Перуката.

39

Възмутен

преди 6 месеца

Значи - Ние, с нашите постове сме недосегаеми и сме по-важни от футбола, феновете и авторитета на страната си.Огромна грешка правят и дано да им е последната.

fallback