Снимка: Lap.bg

Гневна реакция сред феновете на родните отбори предизвика фактът, че БФС премести мача на националния отбор срещу Унгария от София в Пловдив само седмица преди срещата. При това мачът на стадиона на Ботев ще се играе на закрити врати, без националният ни отбор да е наказан.

Още по темата
Причината са "сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред", съобщават от БФС, като с това се визира планираният протест срещу ръководството на централата по време на двубоя.

Опитът да бъдат финтирани феновете и техния протест обаче очевидно няма да дадат кой знае колко различен краен резултат. Феновете на водещите отбори, сред които Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Берое и Спартак Варна ще отидат край стадиона на Ботев и ще проведат своя протест около стадиона, въпреки че очевидно няма да могат да присъстват на двубоя. Очаква се потвърждението и от феновете на други отбори.

След унизителните загуби от Литва и Албания през октомври в социалните мрежи започна да се организира масов протест срещу ръководството на БФС, който да се състои на Националния стадион по време на мача с Унгария на 16 ноември. Тази среща ще бъде и дебют за новия национален селекционер Илиан Илиев.

Същевременно от няколко кръга феновете на повечето родни отбори публично протестират по стадионите и искат оставката на ръководството на БФС - дейсттвие, което носи на отборите им солидни глоби от страна на футболната централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase